a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2013. december 16., hétfő

Karácsonyra Pulykacomb ropogósra sütve......




Karácsony első vagy másodnapján nálunk mindig van pulykasült, azaz ropogósra sült pulykacomb, párolt lilakáposztával, amit néha megbolondítok aszalt szilvával, vagy szilvaszószt készítek a sült mellé, mert maga a szilva, és szerintem az édes szósz is, kitűnően passzol a viszonylag semleges ízű pulykához.

Recept részletes leírása  itt




Párolt lilakáposzta receptleírás itt


Szilvaszósz 

1 ü. szilvakompót  vagy
/1 kg friss magozott szilva, vagy fagyasztott magozott szilva, évszaktól függően/
szegfűszeg, fahéj   /vagy 1-2 tk. mézeskalács fűszerkeverék/
cukor ízlés szerint
1-2 ek. keményítő vagy liszt, kevés vízzel simára keverve
1-2 dl habtejszín

Ha kompótból készítem akkor a levét felmelegítve besűrítem, tejszínnel felengedem és belekavarom a szilvaszemeket, összerottyantom, krémesen sűrűre.
Ha friss vagy fagyasztott szilvából, akkor először elkészítem a fűszeres, cukros alaplevet, úgy egy litert, majd hozzákeverem a gyümölcsöt, összefőzöm, de nem szét, hanem csak roppanósra és ezek után sűrítem be, majd tejszínnel krémesítem.
Nagyon finom bármilyen sülthöz, de a pulykacombhoz egészen kiváló.





4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük, szilvaszósszal meg különösen finom lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Igen Judit, nagyon illik hozzá:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Jajj Anikó!:) Késő este ilyen ínycsiklandozó ételt nézegetni... Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  4. Roza nálad is így van mindig, ne tudd meg, csorgó nyállal már mennyi receptedet elmentettem, legutóbb a kocsmatojást, szilveszterre szeretném elkészíteni:-)))))

    VálaszTörlés