a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2016. október 14., péntek

Mai ebédem... hurka, kolbász






Annyira, de annyira kívántam már enni... ropogósra sült májas hurka és kolbász, hurkazsíros törtkrumplival és kovászos ubival...
nagyon finom :-)




... és utána... almakompót langyosan




9 megjegyzés:

  1. Én nem tudom ropogósra sütni a hurkát, mindig szétreped. Szerinted mi a titok? Próbáltam tepsiben, serpenyőben, szurkálva, nem szurkálva, kis vizet alá, víz nélkül. Sehogy sem lett jó.Még a legjobban eddig úgy sikerült, ha felülről grilleztem a sütőben, persze forgatva közben, de még úgy is kirepedt néha. Köszi ha megosztod, te hogyan sütöd: szintén Anikó Bp-ről

    VálaszTörlés
  2. Kedves druszám, én is elkövettem az összes mindent, amit leírsz és nekem is kirepedt, de azt figyyeltem meg, hogy akkor nem reped meg, ha teljesen száraz a hurka is meg a kolbász is,és a tepsi is, bezsírozom ! nem olajozom ! hanem zsírozom a tepsi alját, majd a hurkát-kolbászt is minden oldalán, előtte oldalt megszúrkálom, hogy ki tudjon sülni belőle a fölösleges zsírja, vizet soha nem teszek alá ma már és 160-170 fokon sütöm úgy 25-30 percet, közben egyszer-kétszer megforgatom, hogy a másik oldala is tudjon sülni, végül megemelem a hőt 180 fokra és 10 percig pirítom, majd azonnal zárom is el és pihentetem még 5 percig mielőtt tálalom. Sós vízben főtt krumplit leszűröm, kicsit megtöröm és a hurka kisült zsírjával összekeverem.
    Igy nem durrant ki még egyszer sem :-)
    Szeretném, ha miután így kipróbáltad visszajeleznél, hogy a tiéd sem, komolyan érdekel, szóval várom a visszajelzést :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekünk is egyik nap ebédre csalamádéval ez volt! Én nem sütőben sütöm hanem tűzhelyen, nyeles teflon edénybe pakolom és egészen kevés zsírt teszek alá, megszurkálom a hurkát kolbászt letakarom fedővel és lassú tűzön sütöm! Általában egyben marad:)

    VálaszTörlés
  4. Azt tapasztaltam, hogy a nedvességtől, a gőztől, párától durran szét, ezért csak kicsit bezsírozom és megsütöm lefedetlenül a sütőben, végül is nem kell hosszú sütési idő, épp csak megpiruljon, hiszen a hurka már megvan főzve/abálva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a válaszodat, talán a héten sikerül vennem hurkát és majd referálok, hogy mi lett az eredmény a te módszereddel. Anikó

      Törlés
    2. Anikó, ma sütöttem meg a múlt hétre ígért hurkát-kolbászt. A te módszereddel sikerült!! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad és tökéletes lett, nem repedt ki egyik sem, kissé ropogós lett a bőre. Amúgy ízre pocsék volt a hurka (a kolbász finom volt), sajnos még nem találtam rá itt Pesten a megfelelő hurka lelőhelyre. Tudom, hogy te nem Pesten élsz, de ha valaki olvassa még ezt, és evett már jó hurkát, akkor ossza meg velem, hogy hol vette. Bár vidékre is lemennék érte. Gyerekkoromban a nagyszüleim mindig vágtak disznót, azt a hurkát keresem mindenhol, ők Veszprém megyéből származnak, az ottani ízvilág és állag számomra a jó hurka. Nehéz ezt így leírni, mert mindenkinek az a jó, amit ő szeret. Nyilván. Anikó, még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet a sütéssel kapcsolatban, ezután mindig így fogom csinálni. Amúgy is rendszeresen olvaslak, ez a fajta hagyományos konyhavezetés közel áll hozzám is, nekem is két lányom van, 17 és 20 évesek, szóval vannak közös pontok.
      Üdvözöllek: Anikó Bp.-ről

      Törlés
    3. Annyira örülök, hogy jól sikerült :-) Tudod én is budapesti vagyok a 3.-ik kerületből, így pontosan tudom, hogy Budapesten nem lehet jó disznótorost kapni, illetve biztosan valamelyik piacon, esetleg a Nagyvásárcsarnokban - talán még leginkább ott - ki kell fogni egy hentest miután végigpróbáltad az összest, mert valóban borzasztóak vannak. Én a rizses hurkákat szeretem amik jó majorannásak és fűszeresek. A zsömlés az túlságosan plötty nekem.
      Szóval a Csarnokot ajánlom vagy a Lehelt, amelyik közelebb van és módszeresen kóstold végig. Kis darabjával, biztosan rátalálsz jóra.
      Én itt háznál veszem, még ez hasonlít a legjobban nekem is a régi ízekre, de ez sem egészen pont olyan.
      Nagyon köszönöm, hogy rendszeresen nézed a blogomat, megtisztelő és hiszen ezért csinálom, mert sokan vannak akik szeretik és viszik tovább a hagyományos háziasszonyi konyhát, ahogy én is.
      Tudod kétszer is hívtak a Konyhafőnökbe főzni, de mondtam nekik, hogy én azt nem tudom, ahogy ott kellene, meg nem is akarom, arról nembeszélve, hogy én már régóta konyhafőnök vagyok a saját konyhámban :-)
      Én is üdvözöllek druszám és mindig szívesen látlak itt a blogon, bátran írj, ha szeretnél valamit megbeszélni, mindig szívesen veszem :-)

      Törlés
  5. indihindi/Anikó olvastam az emailt amit írtál, azért csak próbálkozz a Bosnyákon a henteseknél, mindig csak egy darabkát vigyél haza, míg meg nem találod az olyat amibe tényleg máj van, meg vér, és rizs, a kolbászban meg hós és nem mindenféle szója meg ki tudja mi még.
    A saját email címem: borosszepesaniko@gmail.com ide bármikor írhatsz, szívesen veszem és azonnal válaszolok is :-)

    VálaszTörlés