a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 12 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 8 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 9 éves

Keresés ebben a blogban

2016. november 13., vasárnap

Vasárnapi ebéd... töltött csirke egészben... tanyasi

 
... Tanyasi töltött csirke, jó ropogósara sütve


Részletes  receptleírás  itt
... Húsleves, jó ízes a sokmindenfélétől, most kacsanyakakat is tettem bele a szokott zöldségek mellé, felforraltam és óvatosan belehelyeztem a hasüregébe töltött csirkét, aminek a végét két fogpiszkálóval átszúrva a bőrét zártam le, a töltelék ne tudjon esetleg kifolyni, de még soha nem fordult elő ilyesmi, a jó fűszeres, pertrezselymes-zsömlés-májas-gombás töltelék szépen eldagad ott bent, majd egy órát főztem, és óvatosan egyik kezemmel a két combja végét fogva, másikban egy lapáttal alányúlva átemeltem az odakészített tepsire, amiben már benne volt a hajában főtt, karikázott és fűszerekkel és kevés olajjal átforgatott krumpli. Még meglocsoltam a csirkét kevés olajjal és ment a 200 fokra előmelegített sütőbe ésl légkeverésre, hogy jó piros-ropogósra süljön.
... már feldarabolva
- Meggyszósszal ettük most, de jó hozzá a fokhagymaszósz, a sóskamártás is... szóval ki mivel szereti... de ha nincs mártás akkor sincs baj, akkor jöhet valamilyen saláta, vagy kovászos uborka netán.


1 üveg meggybefőtt levét és még plusz kevés vizet felforraltam mézes fűszerkeverékkel és kevés cukorral, majd behabartam 2 ek. liszt/keményítő és tej keverékével, összefőztem mártás sűrűségűre, plusz tejjel be lehet állítani az ízlésünknek megfelelő állagúra, majd a meggyszemekkel is összerottyantottam.

4 megjegyzés: