a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2018. június 7., csütörtök

Megjöttem...



Szevasztok, hát itt vagyok megint, szinte nem is akarom elhinni, de túlvagyok mindenen.
Már alig vártam, hogy megszabaduljak, halálra untam magam, ezalatt a 4 hét alatt 23 könyvet olvastam ki, időnként, amikor a szemem már nem nagyon bírta akkor rádióztam, zenét hallgattam sokat.
Elég volt a kórházi miliőből örökre. Mindenkitől úgy búcsúztam, hogy mindent nagyon köszönök - mindenki nagyon rendes, gondoskodó, odafigyelő volt - de nagyon remélem, hogy az életben többet nem látom sem a kórházat, sem a rehabot, de még a környéket is szeretném elfelejteni.
Erre mit válaszoltak nagy jópofizva ? No, no, még van két térdem is !!! Remélem nem lesz igazuk és a térdeim megússzák, esküszöm más már nem is hiányozna.
Épp ma vagyok 4. hetes. Jól érzem magam, a sebem majdnem teljesen gyógyult, fájdalmak nincsenek, csak hatalmas gyöngeség mivel sem a hemoglobin, sem a vas értékeim, meg a többi sincs a toppon, még bőven a normál tartomány alsó értéke alatt vannak.
Nyomom a tornát, az nem mondom olykor húzós, de mintha könnyebbedne is, próbálok mankóval is közlekedni, majd csak egy mankóval persze később, azért az idejét a gyógyulásnak meg kell adni, nem lehet rövidíteni, sem megúszni.
Összesen másfél órát tudok fent lenni jelenleg, majd sietni kell lefeküdni, hogy összeszedjem magam a következő etapra, még úgy rezgek, mint a nyárfalevél, hihetetlenül hazavágja az embert ez a műtét, hatalmas a vérveszteség is, naná, hogy idő kell, hogy össze tudjam szedni magam, persze megint sokat fogytam, nem annyit mint tavaly, akkor ugye -19 kg söpört le, majd visszajött +6 kg, ami szerintem nem rossz arány, most jelenleg meg -7 kg-nál tartok, de nem is nagyon tudok enni, igazán nincs étvágyam sem, inkább a szemem kíván ételeket, aztán amikor előttem van már messze nem tudok úgy enni belőle, ahogy azt gondoltam előtte.
Nem fogjátok elhinni, mit ettem először, persze nem sokat, de ki is teszem ide a képet róla, mert nagyon jól esett... zsíros kenyeret kovászossal. Most szóljatok hozzá !!!.
És... ma mit főztem még magamnak kora délután?... nos egresszószt, ez is annyira jellemző rám, hogy nem igaz.
Mire elkészültem a pucolással meg a megfőzéssel, pedig nem volt ám sok, talán 20 dkg friss egresről beszélek, halálosan kimerülve mentem lerogyni.
Ilyeneket kívánok egyébként, egy gyógyító marha vagy tyúkhúslevest, és a főtt húshoz bármilyen gyümölcsszószt és pirított grízt. Meg lecsót egy keveset és sok-sok fagylaltot... bármilyet.
Hát ez van, egyelőre még nem sűrűn fogok előfordulni, de már nézegetek recepteket, ezt, azt, és annyira örülök, hogy megint itt vagyok köztetek.

Mindenkinek nagyon köszönöm az együttérző szavakat, olyan jólesett olvasni, nagyon cukik vagytok mind.
KÖSZÖNÖM !!!!




5 megjegyzés:

  1. Annyira örülök, hogy itt vagy megint! És hogy gyógyulsz! :) Tessék sok májacskát enni! :) Az jó a vasra is, hemoglobinra is. Ölellek és kívánok mielőbbi megerősödést! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök hogy ismét itt vagy és jól vagy! Ez jellemző a kórházi dolgozókra engem is úgy engedtek el hogy térdemmel fenyegettek, de nincs igazuk mert már közel 20 és 19 éve hogy műtötték csípőimet és eddig igazán jól szuperálnak. Biztos otthon hamar visszatérnek a normál laborértékeid ha ilyen finomakat eszel,vigyázzál magadra mielőbb gyógyuljál meg puszillak!

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok, köszönöm a biztatást, és hogy mennyire jó érzés túllenni rajta az nem is igaz, rámfér az erősödés az biztos, próbálok enni, de nincs nagyon még étvágyam sem, de igyekszem :-)

    VálaszTörlés
  4. Örülünk mi is, hogy túl vagy rajta. :) Hiányoztál már nagyon!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy jelentkeztél és a körülményekhez képest jól vagy. A kórház mindenkit elgyengit, pláne ha műtét miatt kerül be az ember. De az otthonodban majd megnyugszol és lelkileg, fizikailag is egyre erősebb leszel. Kitartás, türelem és meggyógyulsz.
    Én nem csodálkozok azon, hogy mit ettél elöször, mert mi is nagyon szeretjük a zsíros kenyeret kovászossal, meg a piszkeszószt is és a lecsót is. Hamarosan sütni-főzni fogsz egyre többet és finomabbnál finomabbakat - tudod, ahogy régebben. Kívánom, hogy így legyen.

    VálaszTörlés