a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. július 17., szombat

Ropogósra sült kacsamellek párolt lilakáposztával





6 db kacsamell sózva,borsozva
só, bors
kb 1 dl víz

A tisztított melleket sóztam, borsoztam és aláöntöttem a vizet, majd sütőben több mint 2 órán át, nagyon alacsony hőfokon megsütöttem. Akorra ropogós a bekockázott bőre és vajpuha, omlós a húsa. Nagyon szeretem a kacsát, de a libát is.
Krumplipürét készítettem még hozzá, a szokott módon, tejjel,vajjal.




1 db kis fej lilakáposzta, vékony szálasra legyalulva
1 db vörihagyma, szálasra vágva
1 tk.köménymag
1 tk.bors
2 dl víz, 1 dl ecet, 2-3 ek.cukor, olaj
csipet só

A cukrot kevés olajon karamellizálom, majd rászórom a vörihagymát, a köményt, kicsit dinsztelem, ezután jön rá a káposzta. Meglocsolom az ecetes vízzel, sózom, borsozom és lefedve, néha-néha átkavargatva, épp csak kicsit párolom. Nem szabad nagyon főzni,  ropogósra kell hagyni, majdnem nyersen. 
Kihűtöm, ilyenkor nyáron előre megcsinálom, egy éjt a hűtőben tölt, mert jéghidegen szervírozom a forró sültek mellé. Nagyon kellemes ez a hideg-meleg kontraszt együtt.
Télen, természetesen aznap készítem, jobban megpárolom és melegen tálalom.
Nagyon szeretem a dinsztelt káposztát, egészséges étel, fehérkáposztából is szoktam csinálni.

Lilakáposztából is szoktam káposztasalátát készíteni, főleg nyáron a hőségben kimondottan finom és üdítő. Pont úgy, mint a fehérkáposztából, tehát vékonyan szelve, hozzá vöröshagyma szálasra vágva, összekeverve egy nagy tálban, majd vizet forralok, sózom, köménymagozom bőven és cukrozom, majd leforrázom vele a hagymás káposztát. Hagyom kihűlni, időnként átkavarom, majd egy éjszakát a hűtőben tartom. Másnap fogyasztható.






2 megjegyzés: