a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. október 18., csütörtök

Csúsztatott palacsinta



Jujjj ez nagyon finom és teljesen függővé teszi az embert.
Nekem valahogy eddig ez kimaradt, no de ezután rendszeresen szerepelni fog a repertoáron, mert könnyű összedobni, azt hittem tévesen, hogy ez egy faxnis desszert,  á csudát.

Most mogyorókrémmel töltve készítettem, de biztosan ki fogom próbálni még például:
nyáriasan: tejszínhabbal krémesített bogyós gyümölcsökkel /málna, szeder, ribizli, darabolt eper stb./ mellé egy-egy fagylaltgombóc szervírozva, bármilyen, amit csak szeretünk
vagy szerintem különböző lekvárokkal is tölthető,
téliesen: karácsonyiasan: rumos mazsolás diókrémmel/csokikrémmel párosítva vagy narancshéjas/narancslekváros mákkrémmel,
... de simán, csak vaníliás porcukorral is megszórható rétegenként, és a végén a tálalt szeletet csokiöntettel meglocsolva, higgyétek el úgyis finom, tudom, mert ettem már..
Fantázia kérdése.

Nagyon, nagyon finom, nagyon laktató.





Hozzávalók:
6 tojás
10-15 dkg cukor
5 dkg puha vaj
vaníliás cukor
4 dl tej
20 dkg liszt
csipet só
vaj vagy olaj a sütéshez
Töltelék: mogyorókrém /nutella/ és porcukor

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét nagyon kemény habbá vertem egy kevés cukorral és pár csepp ecettel /nem fog érződni az ecetillat, de a hab csodásabb lesz tőle/.
A sárgákat kb. 10 dkg cukorral fehéredésig kevertem robottal, majd tovább kb. 5 dkg puha vajjal, vaníliáscukorral és felváltva adtam hozzá a tejet és a lisztet. Legvégén fakanállal a tojáshabot is hozzákevertem óvatosan.
A tűzhely mellé készítettem mindent,  a masszát egy merőkanállal, egy lapos tálat, a palacsintalapátot, olajat, a mogyorókrémet, porcukrot.
A palacsintasütőt jól felforrósítottam, beleloccsintottam egy pici olajat és egy merőkanálnyit a masszából. Szétfolyattam és addig hagytam sülni amíg már nem folyt a teteje, amikor már összeállt, ekkor a sült felével lefelé a tálra csúsztattam, ugyanis a csúsztatott palacsintának ez a lényege, hogy csak az egyik fele van megsütve.
Megint pici olaj a serpenyőbe és egy merőkanálnyi massza következett.
Amíg sült a következő az előző tetejét töltöttem.
A sületlen tetőre kentem a mogyorókrémet, majd erre csúsztattam a következő palacsintát, természetesen megint a sült résszel lefelé,  amire most csak porcukrot szórtam.
És így tovább, tehát mogyorókrém majd csak porcukor, amíg a massza tartott, az utolsó palacsintát a tetejére a sületlen felével lefelé kell borítani, és a sült van felül, mintegy lezárandó az egészet.
Pont úgy néz ki mint egy torta, úgy is szeleteltem, körcikkenként vágtam fel.
Aki nagyon dőzsölni akar tejszínhabot is nyomhat a tetejére, én most "csak" porcukrot szórtam rá, de legközelebb hab is lesz rá. Naná, hogy úgyis kipróbálom.

Nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki édesszájú, aki imádja a palacsintát, sőt a krémesebb állagú palacsintát, nos biztosan nem csalódik.
Eszméletlenül finom.
Ez egy viszonylag olcsón megúszható, finom desszert lehet akár még karácsonykor is, tehát ünnepi alkalmakkor is.
Szívből ajánlom.




11 megjegyzés:

  1. Nem is kell győzködnöd, hogy finom és olcsó!!! Ki lesz próbálva, sőt tejszínhabot is nyomok rá! Hogy én most hogy megkívántam! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen ez tényleg függővé tesz. Én dió-mák-levár töltelékkel szoktam. Úgy is bitang jó... :o)

    VálaszTörlés
  3. Barbi isteni meglátod, és ez az adag pont elég egy étkezésre a családnak, tökéletesen kielégíti az édesség iránti igényt:-)))))

    Krisztina gondolom ez a variáció is nagyon finom,ha még egy adag almapépet is rétegezel közé, tisztára olyan mint a flódni, ki is fogom próbálni valamennyit, ezt a tiédet is, meg ami még az eszembe jut:-))))

    VálaszTörlés
  4. Jaj, drága Nagymamám készített mindig ilyet. Mennyire szerettem! Holnap ez lesz! Amúgy is palacsintát akartam készíteni a Nagyfiú kedvéért. :-)) Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Gionetta fincsi lesznektek holnap:-))))

    VálaszTörlés
  6. Én is pont ezt akartam írni, amikor megláttam a palacsintádat, mint ahogy Te kezdted a bejegyzést, hogy "jujj, ez nagyon finom"! :) Nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  7. Gabikám köszi, hogy nézegetsz nálam :-)))

    VálaszTörlés
  8. Isteni recept, csak kevés lett... :D
    Köszönöm, most visszakaptam gyermekkorom egy szeletét!

    VálaszTörlés
  9. Szayan, örülök, hogy ízlett, de a mennyiség tetszés szerint növelhető nem ???
    Én is ma már dupla adaggal készítem, de elsőre jobb kisebbel belejönni, akkor az elrontásra is kisebb az esély:-))))))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon finom, de sajnos ma már nem tudnék megbirkózni 1-2 palacsintánál többel. Gyerek koromban nagyanyámmal együtt sütöttem. Sokszor nem tudtam kivárni míg elkészül, direkt elrontottam néhányat, hogy megehessem.

    VálaszTörlés
  11. Endre ugyanígy vagyok én is, ma már csak akkor sütöm ekkora tételben, ha itt vannak a gyerekek, vagyis az egész család, magamért már nem, mert én sem tudok 3 db-nál többet megenni :-)

    VálaszTörlés