a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2012. október 18., csütörtök

Csúsztatott palacsinta



Jujjj ez nagyon finom és teljesen függővé teszi az embert.
Nekem valahogy eddig ez kimaradt, no de ezután rendszeresen szerepelni fog a repertoáron, mert könnyű összedobni, azt hittem tévesen, hogy ez egy faxnis desszert,  á csudát.

Most mogyorókrémmel töltve készítettem, de biztosan ki fogom próbálni például
nyáriasan: tejszínhabbal krémesített bogyós gyümölcsökkel /málna, szeder, ribizli, darabolt eper stb./ mellé egy-egy fagylaltgombóc szervírozva, szerintem különböző lekvárokkal is tölthető, vagy téliesen: karácsonyiasan, rumos mazsolás diókrémmel, narancshéjas mákkrémmel, de simán csak vaníliás porcukorral is megszórható rétegenként, higgyétek el úgyis finom, tudom, mert ettem már..
Fantázia kérdése.

Nagyon, nagyon finom, laktató.





Hozzávalók:
6 tojás
10-15 dkg cukor
5 dkg puha vaj
vaníliás cukor
4 dl tej
20 dkg liszt
csipet só
vaj vagy olaj a sütéshez
Töltelék: mogyorókrém /nutella/ és porcukor

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét nagyon kemény habbá vertem egy kevés cukorral és pár csepp ecettel. A sárgákat kb. 10 dkg cukorral fehéredésig kevertem robottal, majd tovább kb. 5 dkg puha vajjal, vaníliáscukorral és felváltva adtam hozzá a tejet és a lisztet. Legvégén fakanállal a tojáshabot is hozzákevertem óvatosan.
A tűzhely mellé készítettem a masszát egy merőkanállal, egy lapos tálat, a palacsintalapátot, olajat, a mogyorókrémet, porcukrot.
A palacsintasütőt jól felforrósítottam, beleloccsintottam egy pici olajat és egy merőkanálnyit a masszából. Szétfolyattam és addig hagytam sülni amíg már nem folyt a teteje, amikor már összeállt, ekkor a sült felével lefelé a tálra csúsztattam, ugyanis a csúsztatott palacsintának ez a lényege, hogy csak az egyik fele van megsütve.
Megint pici olaj a serpenyőbe és egy merőkanálnyi massza következett.
Amíg sült a következő az előző tetejét töltöttem.
A sületlen tetőre kentem a mogyorókrémet, majd erre csúsztattam a következő palacsintát, amire csak porcukrot szórtam.
És így tovább, tehát mogyorókrém majd csak porcukor, amíg csak a massza tartott, az utolsó palacsintát a tetejére a sületlen felével lefelé kell borítani, és a sült van felül, mintegy lázárandó az egészet.
Pont úgy néz ki mint egy torta, úgy is szeleteltem, körcikkekként vágtam fel.
Aki nagyon dőzsölni akar tejszínhabot is nyomhat a tetejére, én most "csak" porcukrot szórtam rá, de legközelebb lesz hab is rá.

Nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki édesszájú, aki imádja a palacsintát, sőt a krémesebb állagú palacsintát, biztosan nem csalódik.
Eszméletlenül finom.
Ha igaz, márpedig úgy néz ki sajnos, hogy cudar drága világ jön minálunk, ez egy viszonylag olcsón megúszható, finom desszert lehet akár még karácsonykor is, tehát ünnepi alkalmakkor is.



 

11 megjegyzés:

  1. Nem is kell győzködnöd, hogy finom és olcsó!!! Ki lesz próbálva, sőt tejszínhabot is nyomok rá! Hogy én most hogy megkívántam! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen ez tényleg függővé tesz. Én dió-mák-levár töltelékkel szoktam. Úgy is bitang jó... :o)

    VálaszTörlés
  3. Barbi isteni meglátod, és ez az adag pont elég egy étkezésre a családnak, tökéletesen kielégíti az édesség iránti igényt:-)))))

    Krisztina gondolom ez a variáció is nagyon finom,ha még egy adag almapépet is rétegezel közé, tisztára olyan mint a flódni, ki is fogom próbálni valamennyit, ezt a tiédet is, meg ami még az eszembe jut:-))))

    VálaszTörlés
  4. Jaj, drága Nagymamám készített mindig ilyet. Mennyire szerettem! Holnap ez lesz! Amúgy is palacsintát akartam készíteni a Nagyfiú kedvéért. :-)) Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Gionetta fincsi lesznektek holnap:-))))

    VálaszTörlés
  6. Én is pont ezt akartam írni, amikor megláttam a palacsintádat, mint ahogy Te kezdted a bejegyzést, hogy "jujj, ez nagyon finom"! :) Nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  7. Gabikám köszi, hogy nézegetsz nálam :-)))

    VálaszTörlés
  8. Isteni recept, csak kevés lett... :D
    Köszönöm, most visszakaptam gyermekkorom egy szeletét!

    VálaszTörlés
  9. Szayan, örülök, hogy ízlett, de a mennyiség tetszés szerint növelhető nem ???
    Én is ma már dupla adaggal készítem, de elsőre jobb kisebbel belejönni, akkor az elrontásra is kisebb az esély:-))))))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon finom, de sajnos ma már nem tudnék megbirkózni 1-2 palacsintánál többel. Gyerek koromban nagyanyámmal együtt sütöttem. Sokszor nem tudtam kivárni míg elkészül, direkt elrontottam néhányat, hogy megehessem.

    VálaszTörlés
  11. Endre ugyanígy vagyok én is, ma már csak akkor sütöm ekkora tételben, ha itt vannak a gyerekek, vagyis az egész család, magamért már nem, mert én sem tudok 3 db-nál többet megenni :-)

    VálaszTörlés