a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. április 23., szerda

Báránycomb sütés... hagyományosan húsvétkor



kép a netről...



Bárány combja és lapockája sütésre várva...


Fűszerezve rozmaringgal, sóval, borssal, fokhagymával, újhagymával...
1-2 ek. zsír ráöntve... és 1 dl víz aláöntve...


Egyórás, fólia alatti párolódás után ropogósra sütve...




 Újkáposzta saláta köménymagos, hagymás, ecetes-cukros lében...


Krumplipüré vajasan, tejesen...





9 megjegyzés:

  1. Finom, puha, omlós volt... egyszerűen imádom:-))))

    VálaszTörlés
  2. Soha nem ettem. Pedig szeretem a vadhúsokat is, sőt, strucc combot is ettem, isteni volt, ez viszont kimaradt. Remélem egyszer lesz hozzá szerencsém, mert csodásan néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg óóó, szuper finom lehetett...

    VálaszTörlés
  4. Barbikám én meg nem szeretem a vadhúsokat, ha nagyon muszáj megeszem, de venni soha nem jut az eszembe. Lehet, hogy eddig nem ettem jókat.
    Ezt a bárány dolgot pár éve kóstoltuk először és nagyon finom, birkapörit persze már ettünk itt-ott, itthon is főztünk bográcsban, de a bárány fiatalabb állat, mint a birka, finom, zsenge húsa van, sütés után valósággal leomlik a csontról és a rozmaring /jó sok/ a fűszere. Ha tudsz venni valahol, nálatok a környéken nincsenek juhnyájak, ahol kérésre vágnak és eladnak azonmód frissen?? Illetve Győrben biztos lehet kapni valahol, nem hiszem, hogy egy akkora városban ne lenne. Mi is egy ismerős révén kapjuk aki ismeri a nyájtartókat és frissen aznap vágva, konyhakészen kapjuk. Eddig mindig fél bárányt vettem, de jövő évtől egészet fogok venni, annyira finom:-)))) Feltétlen próbáljátok ki, ha ha sikerül beszerezni, mert megéri nagyon:-)))))

    Wanna az volt, szuperfinom:-))))))

    VálaszTörlés
  5. Na, mostmár meg mertem nézni, így, hogy ettem is. De megint elkezdett korogni...Jó lehetett, fene egye meg! Nyúlban is a lapockáért vagyok oda. Húsvétkor azt csináltam, kaprosan, túrógombóccal. De ez a vajpuha, lágy, babányi zsírréteges izé, háát jó, hogy nem vagyok családtag, mert nektek max köret jutott volna.-))

    VálaszTörlés
  6. Mehetek jövőre vendégségbe??? :-)) Nagyon szeretem a bárányt!

    VálaszTörlés
  7. Gyerekkoromban mindig ilyen került az asztalra húsvétkor. Gyönyörűen néz ki, nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  8. Ani :-))))A nyúl sem lehetett semmi a sós túrógombóccal, nálunk is szokott lenni, inkább nyúlcombok majorannásan lesütve, szeretjük nagyon:-))))

    Gionetta jöhetsz persze, Németországban nem árulnak bárányt??? Ott nincs szokásban húsvétkor???Tudom a barnamártásos szósz a húsokon, krumpli és káposzta párolva, legalábbis régen az NDK-s időkben ez volt a standard kajájuk. Mióta egyben vannak nem ettem ott étteremben, csak családnál, ott meg magyarosan főztek:-))))

    Aleda nálunk meg gyerekkoromban soha nem volt bárány, élve sem láttam, nemhogy a tányéron, csak felnőtt fejjel ismerkedtem meg a birkapörkölttel, báránypörkölttel, no meg a báránysülttel, nagyon szeretem mindet, nagyon jó kaják, finom hús a bárány különösen:-))))

    VálaszTörlés