a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 4., hétfő

Édességroham csillapítására...



Meleg van, dunszt, elegem van, ma még nem ettem semmi komolyat, csak görögdinnyét, meg jeges teát, hideg vizet, éhes vagyok... de... valami édesre...
Ezt dobtam hirtelen össze...

Vajas kenyér meggydzsemmel és egy bögre kakaó...


 ... meggydzsem saját befőzésű...




5 megjegyzés:

  1. Ez most nekem is jól jönne:-)) Valahogy most én is éhes lettem különösen ahogy nézem a meggydzsemedet:)

    VálaszTörlés
  2. Én is pont így voltam. Ma összedobtam egy kis lekvárt nyári nagy szemű szilvából, de csak 50-60 dkg-nyi volt. Egy kis üvegbe tettem és vajas kenyérrel, kakaóval ettem belőle. Talán összebeszéltünk? Én is beteszem a blogomba. Nem kívánok csak ilyeneket. Szombaton is meggyszószt készítettem. Persze az édes után kívánjuk a sósat is, de azt sem visszük túlzásba.

    VálaszTörlés
  3. Lányok, biztosan van/volt valami a levegőben, én is úgy éreztem, ha nem ehetek valami töményen édeset, hát meghalok:-))))

    Éva ez a meggydzsem két éves eltevésem, akkor 5 kg meggyet főztem be, de csak így darabosra hagyva, nagyon finom, szoktam tejberizst készíteni, de még tejszínhabbal krémesítem is, jó vaníliásan, majd poharakba teszek egy réteget erre jön egy-két kanál meggydzsem, majd megint a rizs, a tetejére egy kevés meggy, és jól behűtöm, hát valami isteni:-))))

    Lívia jó lehetett a te variációd is, láttam a meggyszószodat is, nálam is nagy kedvenc.
    Sütöttem sósat is a mai nyári krumplileveshez, ma majd felteszem, meg még sóskafőzeléket csinálok, csak magamnak, nagyon szeretem és most úgy megkívántam, jó édesen, tejszínesen, krémesen, nálunk a családban senki nem eszi meg, mert nem tudják mi a jó:-))))

    VálaszTörlés
  4. Köszi Roza, annyira jólesett valóban:-))))

    VálaszTörlés