a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. november 27., csütörtök

Hideg van... tehát jön a kocsonya....



Most fődögél az idei első kocsonya, ugyanis olyan vagyok pont, mint a "Pavlov kutyája", ahogy ilyen csípős hidegre vált az idő, nálam indul a kocsonyaszezon.
Általában kétszer szoktam főzni egy tél folyamán, egyszer ilyentájt, a második adagot meg januárban valamikor.
Ezzel azután kibírjuk a következő télig.
Nagyon szeretjük.

Szegény Apukám mindig mennyire várta, hogy elkészüljön, az utolsó években már csak fél tányérral tudott megenni belőle, de azt jóízűen és persze csípősen ette, már nem ehet az idei kocsonyámból, ez lesz az első nélküle fogyasztott kocsonya.

Részletes receptleírás  itt





8 megjegyzés:

  1. Bizony hideg van és lehet, hogy hét végén nálunk is kocsonya lesz... Imádom. Juj, most meg is kívántam...

    VálaszTörlés
  2. Én is így vagyok, jön rám egy kocsonyaevési roham, ahogy hideg lesz. Este 8 órára lett kész, akkor mertem és osztottam szét tányérokba.
    Nagyon finom lett, épp most vágtunk be fejenként egy tányérral reggelire, forró teával, mit mondjak, most elégedett vagyok a világgal:-)))) Imádom a kocsonyát.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek a kocsonyáid. Pár napja én is vettem kocsonyának valót, de a család leszavazott, pörkölt készült belőle. Na, de majd pár nap múlva nálunk is lesz kocsonya. Mi a férjemmel meg tudjuk enni reggel-délben-este. A gyerekeknek elég egy-egy tányérral. Nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marika mi is pont így vagyunk mint ti, de a körömpörit vagy a csülökpörit is nagyon szeretjük:-)))

      Törlés
  4. Én is szoktam készíteni, van is a blogomban, de elsősorban a férjem kedvéért, mert én csak megeszem, de nem vagyok oda érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindenki rajong érte, mi nagyon, igaz egy télen csak kétszer van kb. 2 napig, de akkor azt eszünk reggeltől estig:-))))

      Törlés
  5. Nagyon guszta. Ezt én is szívesen megenném. Van benne színhús is, nem csak bőr, meg mindenféle mócsing. (Bár valószínűleg az íz miatt az is kell bele, akárcsak a köröm.) De én a körömpörköltöt is csak az íze és a szaftja miatt szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Endre nálam csak köröm, csülök és színhús van a kocsonyában, igaz belefőzök bőrtekercset azért, hogy biztosan megaludjon, de amikor tányérba szortírozom, már csak a körmök kicsontozva és a színhús megy, a többit kidobom.
      Magadnak azaz 1 főre elég 2 köröm meg egy kis színhús és egy bőrtekercs bele, de az muszáj ahogy mondod is az íz miatt, és a fűszerek és annyi víz ami ellepi, lassú tűzön főzöd 3-4 órát, minden ugyanaz ahogy én nagyban főztem, a végén amikor leszűröd a levet a körmöt meg a bőrt kidobod, csak a húst és a levet teszed a tányérra, estére érdemes elkészíteni, reggelre megalszik, fóliázod és megy a hűtőbe, lesz belőle kb. 3 esetleg 4 tányérral, és nagyon finom, én a helyedben főznék magamnak:-))))

      Törlés