a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2016. január 13., szerda

Továbbra is csak könnyedén...

 Csak semmi nehezet még, egyelőre még nem főzök-sütök semmi fajsúlyosat, de abból látszik, hogy lassan-lassan kezdünk kiéhezni, hogy már gondolatban eljátszom egy "csülökpörkölt" vagy egy "csülök pékné" készítésével, sőt a "sólet" is benne van a pakliban, mivel van itthon füstölt pulykacomb, ugye azzal is kell majd kezdeni valamit...



Sonkás-sajtos szarvacska tejfölösen
20 dkg szarvacska tészta
10-15 dkg főtt füstölt sonka, kockázva
1 kisebb fej vöröshagyma kis kockákra aprítva
sok reszelt sajt
sok tejföl

A tésztát lobogó forró, sós vízben kb. 8-10 perc alatt kifőzöm, leszűröm.
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a sonkakockákat, jól összeforgatom, sózom, borsozom és beleforgatom a leszűrt szarvacskát, pár evőkanál tejföllel jól összekeverem az egészet, olajozott tepsibe vagy tűzálló tálba borítom, megszórom rengeteg reszelt sajttal és forró 180 fokos sütőben kicsit összesütöm, amikor már pirult a sajt a tetején, kész is, kivehető.
Tálaláskor tejföl még mehet rá.
A végeredmény jó szottyos, nagyon sajtos finomság.





Karfiol lengyelesen... azaz a rózsáira szedett, sós/vegetás/őrölt borsos vízben roppanósra párolt karfiolt leszűrve tányérokra adagolom, meghintem bőven pirított zsemlemorzsával és jó sok tejföllel meglocsolva tálalom. Imádjuk minden évszakban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése