a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. május 5., péntek

Megint egy reggeli

Úgy látszik állandóan a reggelivel vagyok elfoglalva, ahogy végignézem az eddigi friss posztokat, ez biztos azért van, mert reggel nem vagyok éhes egyáltalán, csak iszom egy teát, beveszem vele a gyógyszereimet és esetleg, ha van itthon /általában van/ eszem egy darab banánt és ezzel elvagyok ebédig, ha reggelizem akkor természetesen nincs banánevés, ugyan próbálok többször kevest enni, falatkákat valamit, néha megy, néha nem, nem mérem magam, de mintha egyre jobban lötyögnék a ruháimban.
Sok levest eszem, a főzelékeket is inkább hígabbra, levesesre készítem, és persze húsokat salátákkal vagy valamilyen savanyúsággal.
Amikor valami rágcsálhatnékom van, akkor jönnek a kölesgolyók, vagy a natúr pattogatott kukorica, alma, bár az almák már nem az igaziak, de azért mivel van itthon, eszem belőle.
Hát így vagyok mostanság.

 Tojáslepény újhagymás
3 db tojás felverve villával
2 szál újhagyma karikázva a zöldjével együtt
1 tk. vaj


Serpenyőt szárazon jól felforrósítom, a tojást egy tálkában felverem, majd belekeverem az újhagymakarikákat, sózom, a vajat beledobom a serpenyőbe és körkörös mozgatással igyekszem elérni, hogy a serpenyő alja mindenütt vajas legyen, nem baj, ha közben picit barnulni kezd a vaj, isteni aromája lesz tőle a tojásnak, végül beleöntöm a hagymás tojáskeveréket, hagyom, hogy összeálljon kissé, majd egy spatulával a belsejét átmozgatom, kevergetem, hogy a lötyögős rész is megsüljön, amikor ez megtörténik akkor egy laza csuklómozdulattal és a spatulával a tojáslepény egyik felét visszahajtom a másik felére és már csúsztatom is a tányérra.
Természetesen bármivel "tölthetjük", ez lehet: gombaszeletkék, zöldpaprikakockák, sült szalonna kockák, virslikarikák, minddel nagyon finom. Friss idényzöldséggel tálalom.
Az egyik legjobb reggeli és a legegyszerűbb is.


2 megjegyzés:

  1. Sajnos az idő múlásával fogy az energia, nehéz ezt el fogadni ha az ember mindig energikus életet folytatott. látod nem vagy egyedül.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nehéz elfogadni és tudom, hogy mások is vannak így, de közben meg látok nagyon jó karban lévő, energikus idős embereket, akik jönnek-mennek, látszólag semmi komolyabb problémájuk, bajaik nincsenek. Ilyenkor annyira sajnálom, hogy én nem ilyen vagyok :-)

    VálaszTörlés