a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. október 11., szerda

Rohan az idő...

Egy hét múlva műtét... már -9 kilónál tartok.

Anikó Boros Pálné fényképe.

Paul Verlaine: 
Őszi sanzon 
/Chanson d\'automne/

Ősz húrja zsong,
jajong, busong
a tájon,
s ont monoton
bút konokon
és fájón.


S én csüggeteg,
Halvány beteg,
Míg éjfél
Kong, csak sírok,
S elém a sok
Tűnt kéj kél.


Óh, múlni már,
Ősz! hullni már
Eresszél!
Mint holt avart,
Mit felkavart
A rossz szél...


Tóth Árpád fordítása


Anikó Boros Pálné fényképe.

4 megjegyzés:

  1. Anikó kitartás sokat gondolok rád! Nem tudom hogy csípő vagy térd műtéted lesz? Gondolatban veled érzek most is és műtét után is.Nekem mindkét csípőm műtötték egyiket 1999-ben a másikat 2000-ben de sokkal jobban mozgok azóta is.Amit ajánlanak mindent utasítás szerint csináld és meglátod sokkal jobb lesz! Puszillak!

    VálaszTörlés
  2. Évikém de jól jött most a biztatás, jövő héten csütörtökön műtenek /19-én/, a jobb csípőmet most, aztán majd, ha felépültem akkor jön a bal is, mert mindkettő tropa. Félek persze, de ettől ami most van talán jobb lesz, mert szinte menni is alig bírok a járókerettel. A műtéted után a tornagyakorlatokkal simán visszajön a járásképesség ??? Tudod mitől félek még ? a mankózástól, azt simán megtanultad és tudtál vele közlekedni ? és mennyi idő múlva lehetett elhagyni ??? tudod attól félek, hogy elesek és akkor még nagyobb a baj. De azért bizakodom is :-) Nagyon köszönöm , hogy gondolsz majd rám :-) Szeretettel ölellek.

    VálaszTörlés
  3. Anikó ne idegeskedjél nyugodj meg sokkal jobb lesz. Rég volt a műtétem azt mondják mostanában még hamarabb gyógyulnak ezek a betegek mert más a műtéti technika. Először ágyban tornáztattak és csak fokozatosan majd jött a járókeret és végül a mankózás. Nekem akkor a kórházban tanítottak meg mankózni ha rájössz a technikájára lehet vele menni szaporán.Veled érzek a fájdalom már nekem is az utolsó időben nagyon rossz volt én csípőficammal születtem nekem is mindkét lábam tönkrement mire műtöttek.Nagyon leterheltem a másik lábamat /bal oldali csípőficamom van/is így először azt műtöttek majd rá egy évre a másikat.A két műtét után egy évvel még részmunkaidőben visszamentem dolgozni 7 évig dolgoztam . Nekem akkor is és most is könnyebbség a buszra le fel szállni egy bottal közlekedek de csak az utcán. Ezt az ortopéd orvos is javasolta. Bízzál benne hogy sokkal jobb lesz, nekem azóta sincs semmi fájdalmam kívánom hogy sikerüljön megszabadulnod a kínzó fájdalmaktól.Csak a jóra gondoljál minden sikerül puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is gond volt a lábammal mindig, mióta élek, szerintem majdnem csípőficamos lettem, kicsit bicegve is jártam, inkább hallani lehetett, ahogy a lábam csapom a földhöz, mindig fájós volt és nem bírtam a strapát soha. Na mostanra kész is. Megfogadom a tanácsaidat, mindent úgy fogok csinálni ahogy mondják. És igen, már, ha a fájdalomtól megszabadulok fél nyereség, meg ha újra tudok menni majd. Köszönök mindent, ha majd egyszer valamikor gép közelbe jutok, mert végre hazamehetek, jelentkezem :-) Ölellek Évi :-)

      Törlés