a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 8 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 9 éves

Keresés ebben a blogban

2018. február 13., kedd

Banánpalacsinta...

Reggelire ma nem kívántam az eddig megszokott dolgokat, úgymint vajas kenyér újhagymával, vagy zsíros kenyér hegyes erős paprika karikákkal, vagy vajas-kolbászkarikás kenyér, vagy 5 db korpovit keksz - mert ilyen is szokott lenni a repertoáron... hozzá bögre tej, vagy bögre tea, stb
Megakadt a szemem a banánon, mert van olyan is, hogy eszem egy banánt reggel és passz, elvagyok vele ebédig.
Banán ilyenkor mindig van itthon, éhségelűzőnek, de most eszembe jutott hogy a Tasty videon láttam egy banálisan egyszerű palacsintaszerűséget amit banán és tojás keverékéből állítottak elő.
Azóta több blogon is láttam, hogy elkészítették, például Máginál is.
Nosza nekiugrottam.

Maga a recept semmiség:
2 db banán, egy tálban villával összetörve
2 db tojás, csipet sóval enyhén felverve
1 ek. étkezési keményítő
majd összekeverniEgy serpenyőben vajdarabokat forrósítottam ezekben a kis mélyedésekben és egy-egy evőkanálnyi adagot engedtem mindegyikbe. Annyira gyöngék voltak, nem tudtam átfordítani egyiket sem, mert szakadoztak, úgy ahogy megsütöttem darabokban vagy négyet, ízre finomak lettek, na de hogy néztek ki ?
A helyzet az, hogy vagy nem ebben a serpenyőben kellett volna sütni, hanem a sokkal vékonyabb aljú palacsintasütőben, vagy a 2 darab közepes nagyságú tojás kevés lett a meglehetősen nagy 2 db banánhoz, persze keverhettem volna még egy tojást hozzá, de nem akartam rántottás banánt enni, hanem kevertem a masszához + egy evőkanálnyi étkezési keményítőt, mert hirtelenjében ez jutott az eszembe. Villával jól beledolgoztam, és innentől simán ment a sütés, szépen összeállt a tészta.
Helyes kis kerek palacsinták lettek, kiérződik jól a banán belőle, porcukroztam és baracklekvárt tettem még hozzá.
Kb. 12-14 kis kerek darab lett ebből a mennyiségből.
Nem állítom, hogy egy csodarecept, de egyszer-kétszer elmegy, különösen, ha sok a felesleges banán, és különösen gyerekeknek érdemes elkészíteni, a kis mancsokhoz, szájacskákhoz tökéletesen passzol majd.
No, nekem is jó volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése