a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 8 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 9 éves

Keresés ebben a blogban

2018. február 8., csütörtök

Ebédelőfizetésem... 4.nap

Zöldségleves galuskával... és megint jóízű és sűrű. 
Zöldbabfőzelék feltéttel... ez is jó, nem panaszkodhatok a rosthiányra, se főzelékhiányra, szerencsére szeretem szinte az összes létező főzeléket. A feltét valszeg megint szója és fűszerek keveréke megsütve, de jóízű, abszolút ehető.
- A szójába, mint olyanba nem gondolok bele, úgy amúgy nem szeretem, ma már, valamikor a 80-as években divat volt szóját enni, ettük is, lehetett granulátumként is kapni, készítettem fasírtnak, töltöttkáposzta gombócának, még így volt a legjobb, meg lehetett kockára darabolva is kapni, ebből pörköltet főztem, na ez már nem ízlett, az tény, hogy jó erősen kellett fűszerezni, szóval volt egy párszor, de aztán egyszer csak ráuntam illetve rájöttem, hogy a hús jobb és ezt ma is tartom.
Itt elfogadom ebben az előfizetéses rendszerben, pláne, ha jót tesz a szervezetemnek meg a súlyomnak !!!


Nincs egy rossz szavam sem eddig.

1 megjegyzés:

  1. Nekem is van emlékem a szójával kapcsolatban, de nem én készítettem. Pontosan a 80-as években - ahogy írtad - volt divat. Akkor a munkahelyemről a Városi Tanács konyhájára jártunk ebédelni és ott adták orba-szájba, még be is mentem a konyhát vezető Marikához, hogy változtasson ezen a szója mánián, mert nem azért fizetünk, hogy hús helyett ezt együk. Aztán lassan el is maradt. A főzelékeket mi is szeretjük, főzök is kétszer egy héten.

    VálaszTörlés