a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2018. március 20., kedd

A munkahelyem 32 éven át...

Olyan jó volt végignézni, végigjárni, még így is kopottan, elhasználtan.
Remélem egyszer valaki megveszi és áldoz rá rengeteg pénzt, restauráltatja ezt a csodálatos épületet, mert hogy műemlékvédelem alatt áll, és újra régi fényében mutatkozik majd.
Nagyon szerettem itt dolgozni - nem csak én, az összes kolléga - még a szobám is fényképen van, ahol évtizedeken át ültem és dolgoztam... amikor már Utazási Irodai székház volt  :-)


A kezdete, az igazi fénykora a Horthy korszakba nyúlik vissza, a háború előtti időszakra, amikor Magyarországnak még volt tengere és volt tengerhajózása... Az ötvenes évek végétől pedig az Express Utazási Iroda székháza volt egészen a megszüntetéséig.


https://lasdbudapestet.blogspot.hu/2018/03/az-adria-magyar-kiralyi-tengerhajozasi.html?showComment=1521567080783#c2168602989393375089

4 megjegyzés:

  1. Ismerem a épületet, és szomorú ilyen állapotban látni képeken, hogy mlyen lett. Mindig írtó mérges vagyon azért, hogy hagynak valamit teljesen tönkre menni és aztán lebontják, jobb esetben restaurálják ha még lehet. Remélem én is, hogy az utóbbi történik, hiszen a külföldi hozzánk látogató turisták mindig csodálják az épületeinket.

    VálaszTörlés
  2. Nekem olyan, mintha utánunk, miután megszűntünk már nem is lenne tovább élet !!! Mi valamennyien úgy is éltük ezt meg akkor.

    VálaszTörlés
  3. Elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor szüntették meg és miért az Express Utazási Irodákat? Abból az időből való az IBUSZ is és az még most is létezik, bár már biztos, hogy nem olyan formában, hiszen nagy fejlődésen mentünk át minden téren és rengetek új utazási irodák is alakultak.

    VálaszTörlés
  4. A 2000-es évektől folyamatosan, a 90-es évek végén jött egy új igazgató, talán modd a neve neked is valamit Tóth Tibor, ő vitte a "MÜSZI"-t az egekbe, majd tönkre, nagy hír volt sokáig, aztán megkapta az Expresszt és kezdte szép sorban a hatalmas vagyont eladogatni, a vidéki irodákat /minden megyeszékhelyen volt/ aztán az üdülőhelyeket, Verőcét, a balatoniakat, a velence taviakat, majd sorban jöttek a budapesti irodák és utoljára a központi részt is felszámolták, és az érte kapott milliárdokat kilopták, pontosan úgy, ahogy most a fidesz csinálja mindenhol !!!! Csakhogy ez részben a balliberális érában és részben az első Orbán érában történt még !!! Tömören és röviden összefoglalva ennyi a történet, persze ettől jóval árnyaltabb is, több, mint 1500 dolgozót tettek taccsra és lehetetlenítettek el. Mindannyian átkozzuk azóta is azt a rohadt garnitúrát, de ahogy hallom az élettől sorban visszakapják betegségek formájában, sőt az egyik igazgatóhelyettes már nem is él, mert ugye mindenért fizetni kell egyszer.

    VálaszTörlés