a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2018. június 12., kedd

Tokány... majorannás, gombás... paprikás szaftban

Az első főzésem, mióta hazajöttem. Körülbelül húsz részletben készítettem el, először mindent előkészítettem, közben-közben le kellett feküdnöm pihenni, végül összeállítottam, miközben puhult a hús, addig is tudtam pihenni.
Szeretem ezeket a pörköltes-tokányos jó szaftos ételeket, mostanában egyre jobban, nagyon finom lett ebben a paprikás szaftban.
Köretnek a Barilla Conchiglie Rigate tésztáját főztem ki hozzá, nagyon jó választás a szaftos-szószos húsételek köreteként, mert a kagylóforma üregébe jól beleül a szaft, ettől nagyon jóízű lesz, mert még forrón szinte magába szívja a szaft összes ízét aromáját..

 Hozzávalók:

 20-25 dkg sertéscomb kockázva
3 db csiperkegomba szeletelve
1 nagy vöröshagyma kockázva
pici olaj
1-2 ek. szárított majoranna
só, őrölt bors, pirospaprika
1 tk. erős pista
1 ek. liszt, víz, tejszín a habaráshoz

Elkészítése:
Kevés olajon összepirítottam a húst és a hagymát, fűszereztem, meghintettem pirospaprikával, felöntöttem annyi vízzel ami épp ellepte és puhára főztem, a végén adtam hozzá a gombát és behabartam. A tejszínnel jól összerottyantottam, addigra kellemes krémes sűrű szaftja lett.
Közben kifőztem a tésztát hozzá, leszűrtem és máris tálaltam.
Fejes salátát ettem mellé ecetes-cukros lében.
Egyszerűen imádom az ilyen típusú ételeket.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! :) Én is egyre jobban szeretem ezeket a ragukat. Meg a pörköltet. Épp tegnap csodálkoztam ismét rá, hogy 5 hozzávalóból hogy lehet enynire ízletes ételt csinálni, mint a pörkölt. Vissza a gyökerekhez. :) (Néha :D )

    VálaszTörlés
  2. Mi is szeretjük a tokányt, aminek nagyon sokféle változata van és gyorsan elkészül. Egyszerű és nagyszerű étel. Ma is borsostokányt készítettem és szintén tésztával, uborkasalátával.
    Finom lehetett az általad készített tokány is.

    VálaszTörlés