a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. április 24., hétfő

Fokhagymás sülthús, pirított gombával, öntött salátával...

 Szeretem a sertésdagadót megsütni jó fokhagymásan, az oldalas mellett a legízesebb hús, szóval nemcsak tölteni lehet ám. Köretként mellé pirított gomba, jó sok, valamint öntött szívsaláta, melynek részletes receptjét itt lent találjátok, így együtt nagyon finom ebédegyüttes.
Sertésdagadó fokhagymásan pirított gombával
Hozzávalók:
1 db kisebb sertésdagadó, tenyérnyi darabokra szeletelve, a vastagabb részeknél elfelezve
fokhagyma gerezdek rengeteg
só, bors, kömény
1-2-3 ek. zsír
1 doboz csiperkegomba, szeletelve
1 ek. zsír
só, bors
A húst daraboltam, szeleteltem, tepsibe raktam, alaposan befűszereztem, ment rá a zsír, meg a rengeteg fokhagyma szeletelve és 1 dl víz. Alufóliával lefedtem és a 180 fokos sütőben pároltam 1 órát, majd a fóliát levéve lepirítottam, alatta ott a csodás fokhagymás zsír, a szaftja.
Közben a gombát felszeleteltem, persze megfelelő tisztítás-mosás után, én a héját soha nem hámozom le, ott vannak a legjobb ízei ugyanis, csak nagyon alaposan megmosom folyó víz alatt, hogy az esetleges földmaradványok eltűnjenek.
Forró zsiradékra dobom és addig pirítom, mígnem zsírjára sül, színes nem lesz, míg jól láthatóan megpirult lesz, csak itt a végén sózom, borsozom.

 
Öntött salátaszív... 2-4 db salátaszív, vagy fejes zöldsaláta belső szív része /külső leveleiből leves főzhető/.... továbbiak a receptben:
recept  itt   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése