a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. május 3., kedd

Májusi kert

Ilyenkor a legszebb a kert.
A téli hideg és kopárság után csodálatos, ahogy a természet minden évben újra és újra beindul.
Minden kizöldült, kivirágzott, olyan friss, üde, harsogóan zöld a fű, a fákon az összes levél, az új hajtások, a bokrokon a kipattant virágrügyek, melyek körül méhecskék döngicsélnek, melegen süt a nap, de még nem éget. A levegő illatos, fűszeres.
Csodaszép a májusi kert.
A képek korán reggel készültek, ez a kedvenc napszakom.









4 megjegyzés:

  1. Csodálatos kerted van! Én is imádom, hogy a kertbe léphetek ki és nem egy betonrengetegbe! Hálás vagyok érte a sorsnak és ezt kívánnám mindenkinek, ha lehetne!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a kedvenc hónapom a május. Nincs még forróság (normál esetben), de már megfelelő ahhoz az idő, hogy egyre többet legyünk szabadban. És ahogy mondod, ilyenkor legszebb a kert.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép a kertetek! És tényleg, a május a leggyönyörűbb hónap!
    Pénteken ahogy mentem végig a piacon, az valami hihetetlen volt... Annyi, de annyi virág volt és minden féle-fajta és olyan illat volt, hogy csak úgy lebegtem az illatfelhőn. Nem is jártam. Úsztam benne. :)

    VálaszTörlés
  4. Lányok, én is imádom a májust, az élet ekkor a leg-legkirobbanóbb a természetben, érezni, hogy semmivel sem lehetne visszatartani, és igen, csodás illat van a levegőben, a rengeteg nyíló virág illata.
    Még az őszt szeretem ugyanígy, a színeivel, az illataival, persze teljesen más, de ugyanilyen szép és jó.
    Köszönöm a kert dícséretét, 15 évig ültettünk, nyírtunk, telepítettünk, rengeteget dolgoztunk, hogy majd ha leköltözünk, szép legyen, minden vágyam volt az angol kert, tehát a növények sokfélesége, összevisszasága, nem szeretem, ha egy kert túl szabályos, rendezett, elválólagós, ha megtervezett virágágyak vannak, a túl tervezettséget.
    Ma már a gondozást a férjem végzi,gyönyörűen karban és rendben tartja, én már egyszerűen nem bírok annyi fizikai munkát, nekem elég a ház és a háztartás, az is rengeteg munka.
    Különben egész életemben Budapesten éltem, szerettem ott is,a távfűtés például baromi kényelmes volt, meg mindenhol meleg volt a lakásban, Pesten a férjhezmenetelemig emeletes gangos bérházban laktam, azután Budán lakótelepen, bár szép parkosított környezetben, a nappalimból és a konyhámból zöld bokros-fás parkra láttam, szerettem ott is lakni, de most már itt vidéken a kertes ház egészen más, a tél kicsit hidegebb volt a megszokottnál,ez volt az első itt töltött telünk,de a kertet nagyon élvezem, hallgatni a madarakat,szeretek kint üldögélni egy diófa alatt, vagy csak a teraszon ülni és nézni a zöldet. Nagyon megnyugtató:-))))

    VálaszTörlés