a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. október 27., szombat

Megjött az ősz





Szép az ősz, szeretem nagyon, ilyenkor csodaszép a természet, színes, jó fűszeres illatú...

...különösen amikor az utolsó meleg, napsütéses napok vannak....







.... amikor Falat játszik, kergeti a faleveleket...


....amikor napozik, és szundít a meleg kövön...





..... és amikor ködös és párás az ősz, ilyenkor elcsendesül a természet, csak a lehulló levelek neszezése hallatszik, valamint a köd finom szitálása érezhető...








Október vége.... majd jön az eső és a szél... és majd később a hó és a fogvacogtató hideg tél.








7 megjegyzés:

  1. Szép képeket készítettél! Szeretem én is ezt az évszakot is mint mindegyiket. Persze vannak borusabb tulajdonságuk is de melyiknek nincs? Talán kertes házban még közelebbről lehet érezni az ősznek az illatát.Annak idején még mikor kirándulni is jártunk nagyon szerettem ilyenkor az erdőben botorkálni rugdosni a faleveleket.Most már csak nézek ki az ablakon és azon drukkolok hogy ne legyen csúszos a járda! Talán ez az öregség jele már? Nem baj, remélem még egy pár tavasz és nyár is vár rám amikor süt a nap!:-))

    VálaszTörlés
  2. Köszi Éva, tudod én is félek mindig a csúszós utaktól, annyiszor estem el, mert vizes falevélen megcsúszott a cipőm sarka, a hóról, jégről nem is beszélve, de mióta itt élünk vidéken, valóban más lett a viszonyom a kerttel, a természettel, mint amikor az első emeletről néztem ki Budapesten.
    Jobban érezhetőek itt ezek a fűszeres, ködös, párás, füstillatú esték. Szeretem amikor égetik az avart, na annak isteni fanyar, tipikus őszillata van. De abban is igazad van, hogy megöregedtünk, bizonytalanabbak vagyunk, többet és jobban fájnak az ízületeink, nekem néha egészen meg vannak merevedve, nem akar hajlani rendesen a térdem, lassúbbak lettünk, de ennél nagyobb bajunk ne legyen, és persze, hogy rengeteg évszakváltás vár rád és rám is még, amit a magunk módján élvezni is fogunk, csak már nem úgy ahogy a 20, 30, 40 évesek.
    Na és, a mi korunknak is megvannak a szépségei, na itt kérdik a viccben, hogy csak egyet mondj. Hát például az unokák, vagy életünk párja és támasza, vagy a cicáink, vagy a kutyuskáink, szóval azért nem annyira rossz a helyzet:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Kétségtelen, hogy szép az ősz, de csak akkor ha száraz és napsütéses. Ma pont nem ilyen...sajnos. Esik, borult és hideg. Éppen most gyújtottunk be a kandallóba. :o)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is fúj a szél, viharos, esik az eső, fűteni kell, mert hideg van.
    A képeim az elmúlt hétvégén készültek:-))))

    VálaszTörlés
  5. Erről az utolsó képről eszembe jutott a kedvenc versem, talán még emlékszel, Anikó, éppen egy éve és 10 napja írtam a blogomba:

    "Zúg immár Boreas a Kemenes fölött,
    Zordon fergetegek rejtik el a napot,
    Nézd, a Ság tetejét hófuvatok fedik,
    S minden bús telelésre dőlt."

    és még az jutott eszembe, hogy én is milyen szívesen söprögetném a leveleket az udvaromon, de se udvar, se levelek... Ezért jó mindig nézni a képeidet:)

    VálaszTörlés
  6. De szép felvételek! Nálunk az ősz kimaradt, ma megjött a hó. Úgy esett, hogy alig bírtunk elautózni Franciaországba, de nem marad még meg. Bár ha azt veszem, hogy volt, ahol egész nap esett az országban, szép kis hótakaró alakult ki estére. :-))

    VálaszTörlés
  7. Gyöngyikém gyönyörű ez a vers,sokat sétáljatok Ádival amikor az idő megengedi, bár jól felöltözve még az esőben is kellemes.
    Azt meg nem lehet tudni mit hoz az élet, lehet egyszer neked is lesz kert és söprögetés meg lehulló levelek, én sem gondoltam soha, hogy egyszer kertes házban fogok élni, világéletben városi ember voltam, de így hozta az élet, most már nem mennék vissza lakni Budapestre.
    Remélem minden szempontból rendben vagytok a gyerekkel, ezért szurkolok mindig, hogy így legyen:-)))))



    Gionetta a hó is gyönyörű tud lenni, de nem amikor közlekedni akarunk, akkor most nálatok is szép minden:-))))

    VálaszTörlés