a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 6., péntek

Paprikás lecsós tarja



Nagyon finom, gyors, egyszerű, vendégségre is kitűnő étel.
Barbinál láttam és muszáj volt azonnal kipróbálni, megkóstolni, köszönöm is neki nagyon, mert újabb finomsággal bővült a recepttár.
Szeretem az ilyesmit nagyon.


kb.10 szelet tarja, az enyém egyben volt és csontos, úgyhogy kicsontoztam -
a húsos csontból nem mellesleg kitűnő húsleves készülhet sok-sok zöldséggel, de most nem ez történt,
- és a húst felszeleteltem nem túl vékonyra, jól besóztam, beborsoztam  és így hagytam állni fél órát

4 db zöldpaprika kis kockákra darabolva
1 hegyes erős paprika szintén kis kockákra
4 db paradicsom kockázva
2-3 db nagy vöröshagyma szintén kockázva
só, bors
sok őrölt pirospaprika
4-6. ek. zsír olvasztva

Én a nagy kacsasütőmet fogtam be, abban olyan jól elférnek az ilyen nagy mennyiségű szaftos, ragus dolgok.
/Nem beszélve az egészben sült ropogós kacsáról... hmmmm..... sőt még egy liba vagy pulyka is belefér egészben, de ezt most hagyjuk.../

Meglocsoltam 2 ek. zsírral és elterítettem az alján a zöldségeket, tiszta kézzel összekevertem.
A besózott, borsozott szeleteket megforgattam sok-sok pirospaprikában, mint a panírozásnál a lisztben és szépen egymás mellé fektettem, rá a zöldségalapra.
A húsos csontdarabbal is ezt tettem, majd elhelyeztem az egyik sarkában a sütőtálnak.
Az egészet újra lelocsoltam 2 ek. zsírral, rátettem a fedelét a kacsasütőnek és ment a sütőbe, 180 fokra és kb 1 órára párolódni.
Addig rá sem kell nézni.
Az egy óra leteltével kivettem, fedő le, a lecsós alaptól bőven volt lé alatta, annak a nagyját leöntöttem / nem kell kidobni, bármilyen pirospaprikás leveshez hozzáadható másnap/ és visszatettem lepirítani 200 fokon kb. 10 percre, majd megint ki, megfordítottam a szeleteket, csontot, hogy a másik oldal is ropogósra süljön, és az utolsó 10 percre visszatettem.
Miközben az egész készült, rizst pároltam mellé köretnek.
Kovászos uborkával tálaltam.
Finom szaftos volt a lecsótól, a hús kívül ropogós, belül vajpuha, nagyon jó ízű a jóféle pirospaprikától.
Legközelebb egy-két tarjaszeletet csípős pirospaprikában forgatok meg, csak az érdekesség kedvéért, én imádom erősen is.
Az egész család együltő helyében megette az egészet, mindenkinek nagyon ízlett.
Ismételnem kell majd.

Ja és a húsos csont valami mennyei volt, érdemes volt azt is beletenni.



3 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki és a kacsasütőd szerintem pont olyan mint az enyém, mert teflonos a belseje, ha jól látom. :) Ezt a paprikás tarját az egész család imádja, nagyon finom kis ebédnek való! Köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta! Nagyon finom lehetett. Hasonlót szoktam én is csinálni nagyon szeretjük akár sültkrumplival is nagyon jó.

    VálaszTörlés
  3. Igen hatalmas a kacsasütőm, belefér még egy egész bébipulyka is akár, sokmindent szoktam sütni benne, rakott káposztától kezdve a húsokon át, amikor nagy mennyiséget vagy nagyobb szárnyast kell készítenem, nagyon szeretem, igazán praktikus. Barbikám köszönöm ezt a szuper receptet, imádjuk csakúgy, mint a hagymás karajt, vagy a káposztán sült oldalast, ezek valami isteni kaják, rendszeresen kell készítenem a családnak is, meg vendégségre is kitűnő:-)))))

    Éva nagyon finom, nagyon ajánlom, kis mennyiségben is lehet, de ha ott a család akkor pláne.Kipróbálom majd sült krumplival is:-))))

    VálaszTörlés