a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. október 12., szombat

Októberi nyárias zivatar után.....




Nagy vihar volt az este, dörgött, villámlott és zuhogott, mintha dézsából öntenék, de közben kellemes enyhe a hőmérséklet.
Ennek eredménye, hogy ma reggel mindenről csöpög a víz, a lehullott levelek ázottan tapadnak mindenre, köd és pára burkolja a kertet.
Minden olyan békés, nyugalmas.
Csak lassan lopakodik az ősz, már itt-ott sárgulni, fonnyadni kezdett minden, de még sok a zöld is, szerencsére nincs hűvös idő.
Később talán a nap is kisüt, jó lenne élvezni kicsit a melegét még.
Délután, estefele kellene egy jó kis szalonnasütést rendezni, finom a jó sült szalonna, hagymával, puha, friss kenyérrel, boros teával.
Rá is beszélem a családot, bár nem hiszem, hogy nem lennének azonnal benne.
Most még mindenki alszik.


A kert






A rózsalonc a meleg napsütéses időben még egy utolsó virágocskát a négy bimbóból kihajtott, remélem a maradék három is kinyílik.
.
Az utcafront.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos őszi színek. Én is pont így fogalmaztam meg a szombaton látottakat nálunk itt Budán eső után, mert itt is volt egy kicsi és nem volt hideg. Szombaton késő este 23 óra körül jött a villámlás, dörgés éppen feküdni készültünk, aztán éjjel volt a nagyobb eső. Nagyon meglepődtem, hogy október közepén villámlik, dörög. De mai is szép az idő, kellemes.
    Szép a kertetek most is, az ősznek is van szépsége - persze ha van fokozatosság, nem pedig rögtön hideg, köd, meg eső. Itt nálunk szombat reggel akkora ködre ébredtünk, hogy nem láttunk át a pesti oldalra. Ma meg gyönyörű napsütéses az idő még most is, hogy írom ezt a hozzászólást. délután 16 órakor.

    VálaszTörlés