a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2014. január 18., szombat

Csirkeszárnyak fűszeresen ropogósra sütve... vajon párolt zöldségekkel... krumplipürével...



Igazán gyors, könnyű ebéd... amikor nem akarok sok időt a konyhában tölteni....
Sokszor készítem, mert egyszerű, gyorsan kész, kedvemre tudom variálni, épp mihez van gusztusunk, 
csirke alsócombbal is tökéletes, lehet közé csirkemájat is vegyíteni, szóval csak fantázia és kívánalom kérdése az egész.....

A csirkeszárnyakat jól befűszerezem szárnyas fűszerkeverékkel, majd pici vízzel és pár kanálnyi olajjal párolom, elősütöm 180 fokon, úgy egy órányit. 
Akkor kiveszem a sütőből, a félig sült szárnyakat kiszedem egy tálba, a visszamaradt zsiradékra rászórom a most egy kilónyi fagyasztott mexikói zöldségkeveréket, de bármilyen más zöldség is megfelel, például még nagyon szeretem  zöld ceruzababbal, vagy brokkolival is.
Visszateszem a szárnydarabokat a zöldségekre és vajdarabkákat szórok közéjük, majd megy vissza további párolódásra és sülésre.
Amikorra ropogós pirosra sültek a szárnyak, addigra a zöldség is kellően átpárolódik és átveszi a sült fűszeres hús zamatát.
Lehet tálalni.  
Nagyon finom, ízletes és könnyű ebéd.



Itt még az elősütött hús a fagyott zöldségágyon....


Közben elkészítem a vajas krumplipürét....
A felkockázott krumplit sós vízben puhára főzöm, leszűröm, áttöröm, hozzádobom a 15 dkg vajat, lefedve hagyom, hogy beleolvadjon, majd 5 perc elteltével simára, könnyűre kavarom egy kis langyos tejjel lazítva.
Úgy szeretem, ha nagyon vajas, nagyon krémes, nagyon könnyű és lazaszerkezetű.


Itt már megsülve, tálalásra készen....


A vajban párolt zöldségkeverék....




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése