a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 12 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 8 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 9 éves

Keresés ebben a blogban

2014. január 1., szerda

Itt az új év....


.... megint, remélem nem lesz rosszabb, mint a tavalyi.
Ilyenkor, szilveszter éjfélkor mindig azt kívánom a két korty pezsgőmmel, hogy az új évben is viszonylag egészségesek legyünk, legalábbis nagy baj ne legyen, szeretetben és nyugalomban élhessünk, nagy izgalmaktól mentesen, családom minden tagja boldoguljon és anyagiakban ne szűkölködjünk, annyi mindig legyen amennyi a legfontosabbakra kell.
Családom minden tagja alatt nemcsak az embereket, a páromat, a gyerekeimet, a hozzájuk tartozókat, az Édesapámat, a testvéreméket, a férjem családtagjait, hanem az állatainkat is értem, mert ők is családtagok, az öt édes cicukánk és a két kutyuskánk is.
Hát "mindössze" ennyit kérek, kívánok, szeretnék én az új esztendőtől.

Most jöjjön az ajánlatom az év első napjára, természetesen a hagyományok szerint, mert nálunk ekkor is, csak ezek az ételek kerülhetnek asztalra.... mert mint már említettem, legalább is az ételek területén mi egy konzervatív család vagyunk......


Korhelyleves
Részletes receptleírás ittLencsefőzelék 
Részletes receptleírás itt

...vagy Lencsegulyás
Részletes receptleírás  itt


...de jó választás a
Bableves aszalt szilvával 
Részletes receptleírás  itt

és a Babgulyás is... Túrós pogácsával
Részletes receptleírás  itt 

... mindezen ételek után rágcsáljunk sok aszalt gyümölcsöt a téli hónapokban,
meg magvakat, mert nagyon egészséges....

... és jöhetnek a nyáron eltett kompótok is...

.... almakompót

.... birskompót

... rumos meggy 

... őszibarack kompót 4 megjegyzés:

 1. Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Neked és az "EGÉSZ" családnak!! A lencse és a korhelyleves nálunk is kihagyhatatlan. Sok finomságot kívánok ebben az új évben is, mert nálad mindig olyan "jókat lehet enni".

  VálaszTörlés
 2. Marika nagyon édes vagy, köszönök mindent, a jó kívánságaidat, a receptjeim dícséretét, várlak sok szeretettel ebben az évben is feltétlenül:-))))
  Szintén minden jót kívánok Neked és egész családodnak erre az évre is, meg az ezután jövőkre is, minden alakuljon úgy ahogy csak szeretnétek:-)))))
  Nagy-nagy ölelést küldök:-)))))

  VálaszTörlés
 3. Mi is a hagyományos ételek hívei vagyunk. A lencseleves füstölt oldalassal, csipetkével elmaradhatatlan, volt húsgombócos káposzta, ami olyan mint a töltött csak én nem teszem káposztalevélbe a tölteléket. Sok-sok sült, rántott hús, sajtos pogácsa töltötten, majonézes burgonyasaláta, parti falatkák, és nálunk is sokféle aszalt gyümölcs és magok dió, mogyoró. és finom italok.
  Én is mindig hasonlókat kívánok magunknak az új esztendőre mint amit leírtál.
  Boldog, békés, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és a kedves Családodnak a 2014-esztendőre és természetesen a továbbiakban is. Süssél-főzzél sok finomságot és írjál mellé jó kis szöveget a Tőled megszokott és nekem nagyon tetsző stílusodban.

  VálaszTörlés
 4. Lívia annyira aranyos vagy, nagyon köszönöm és viszont kívánom nektek is, igazán minden alakuljon úgy az új évben ahogy csak szeretnéd és továbbra is várlak sok szeretettel itt a blogon vagy a Zsanuária Gasztroblog Facebook oldalamon is, jó kis beszélgetésekre:-)))) Sok puszi :-)))))

  VálaszTörlés