a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. július 31., csütörtök

Lecsó megint... csak most rizzsel



Lecsós nyarunk van... nemcsak esős...

...minden ugyanúgy készült, mint múltkor: összesütve, jó csípősen, sok cukkinivel, sok kolbásszal, csak tojás helyett rizzsel... a rizst előpároltam kicsit és a legvégén kevertem össze a lecsóval...

... még változás:  a paradicsomokat meghámoztam, azaz forró vízben egy percig átforgatva lehúztam a héját mindnek, újabban egyre többször zavart már, el is határoztam ezentúl mindig így hámozva lesz....

részletes recept  itt

... ugye mondanom se kell, hogy így is mennyei volt, sőt nekem jobban is ízlik rizzsel, mint tojással, de ez egyéni ízlés kérdése.
... legközelebb apró nokedlit próbálok ki hozzá, avval se lesz rossz  :-))))



6 megjegyzés:

  1. Mi a nokedlit szeretjük benne. Ritkán jöhet a rizs is. Én is készítettem ezen a héten, és persze csak enyhén csípősen, mert különben nem ennék egy falatot sem.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez a rizses lecsó se semmi / mifelénk igen gyakran készítik , a sógornőm csak így csinálja /, bár nálam ez egy kicsit a kínaira hajaz főleg ha a fűszerezését Szecsuanira veszem ,de a tarhonyával az magyaros és az is beillik egy szentségtörésnek .

    VálaszTörlés
  3. Lívia én mindennel szeretem, kivéve tojással, magamnak soha tojást nem ütnék rá, az csak a családomnak készül, mert ők meg csak azzal szeretik, kész őrület.
    Magamnak legjobban rizzsel szeretem, aztán apró nokedlivel, vagy tarhonyával szoktam még, mi viszont szeretjük az erősen csípőset természetesen:-)))
    Az egyik legjobb nyári étel:-))))

    Az amatőr hagyományőrző...
    El nem tudom képzelni a lecsót, hogy kínaira hajazzon, nekem inkább ez a szentségtörés. Jó, én borzadok az ázsiai konyhától, nem szeretem, ezáltal mindenképpen elkerülöm, ha tehetem.
    Viszont a lecsó jó csípősen, rizzsel vagy apró nokedlivel, vagy tarhonyával, na ezekkel mindig jöhet.
    Hallottam olyat, illetve olyan Szabolcsból elszármazott embert ismerek, aki tejfölözve eszi, arrafelé ez van szokásban, na legközelebb ezt fogom kipróbálni, tul.képpen passzol az ízvilághoz, miért is ne?
    Még az is lehet, hogy kitűnő lesz vele:-))))

    VálaszTörlés
  4. Hát aki nem szereti a kínait az ne egye , van ilyen - én se vagyok túlzottan odáig érte , de a szecsuani ízvilágot azt kedvelem . / Erről az a vicc jut eszembe mikor az ember bemegy a kínai gyorskajáldába és kérdezgeti a fogásokat a kínaitól - ez mi?
    - tcirke
    - ez mi?
    - katca
    - ez mi?
    - kuta
    - de hát Magyarországon nem lehet kutyát levágni !
    - akkor tcirke ! ; Ez van nálunk kínai kaja gyanánt /
    Amit még kiszeretnék próbálni az a lecsó csuszatésztával !

    VálaszTörlés
  5. Hát nem is eszem, de nem csak a kínait nem, hanem az összes többi ázsiait sem, van aki a koreai konyhára esküszik, hát egészségére. Sokfelé jártam a világban, de nagyon kevés étel ízlett idegen helyen, mindig alig vártam, hogy hazajöjjek és egy jó itthonit egyek, igazi magyaros paraszti gyomorral áldott meg az ég.
    A sógorom volt Kínában 3 hétig munkailag, majdnem 10 kg mínusszal jött haza, azt mondta az itteni Mo-i kínai konyha köszönőviszonyban nincs az ottanival, az itthoni abszolút light-osra van véve, az európai gyomorhoz igazítva, ami Kínában van az viszont borzasztó, mindent megesznek ami csak mozog, meg azt is ami nem, azt sem tudod mi van előtted, bár lehet hogy jobb is.
    Végül csak főtt rizst és gyümölcsöket evett, de még ma is elborzadva mesél az igazi kínai konyháról, több tájegységüket is bejárva sokat tapasztalt.

    Hát szerintem csuszatésztával is finom lehet a lecsó, de akkor abszolút sűrű szaftra sütve képzelem:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek , csak egy jó csípős alaplecsó kell hozzá , kissé besűrítve nem feltétlenül a tunkolós szottyával !

      Törlés