a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. július 7., hétfő

Nyáresti grillezés.....



Valamiért nagyon szeretem az egész rostonsütést, úgy ahogy van, a rákészülődést, már korán reggel a húsok pácolását, fűszerezését, amikor már lobog a tűz, még a füstjét is, amíg készül a parázs a faszén alá, a már sülő finomságok illatát és természetesen nagyon szeretem enni a már megsült finomságokat.
Mindig jó hangulatú, dumcsizós, nevetgélős, sztorizós, adomázós az ilyen nyári meleg este, már a tűzkészítés közben terítünk, mindent odakészítünk, hogy később már mozdulni se kelljen, csak enni és iszogatni.

Kolbászsütéssel indulunk, ez az első fogás, ez elengedhetetlen és kötelező, csípős és sima is, majd jönnek sorban tovább...
...általában sertéstarját, mert az jó szaftos hús,
...csirkecombot  és/vagy  csirkeszárnyat is sütünk mindig, ezek inkább miattam vannak, mert én imádom főleg a szárnyakat, jó ropogósan,
...de sütöttünk már marharostélyos szeleteket is, csodás finom, natúr sütjük meg és az asztalnál kenegeti mindenki a magáét nagyon finom házilag bekevert fűszerkeverékekkel, a chimichurival /ez egy Dél-Amerika szerte híres szósz, amivel a roston sült húsokat kenegetik Argentínától kezdve Brazilián át az egész földrészen/, természetesen bármilyen más rostonsülthöz is jó, de a marhához egészen kiváló.
...sütünk sajtot is, s roston sült sajt nagyon finom, meg hozzá a ropogós zöldségek is...
... például kukoricacsöveket kettőbe vágva, forrón, sósan, sok vajjal megkenve valami csodás, de csak ha zsenge, ha már nem annyira akkor még délelőtt előfőzöm sós vízben egy negyedórát, aztán estefelé mehet a rostra.
Szintén kötelező mindehhez a hatalmas adag nyári vegyes saláta, amiben minden van ami ilyenkor nyáron kapható, jégsaláta, fejes saláta, hagymakarikák, káposztacsíkok, uborka, paprika, a sárga és a hegyes erős is, no meg a napérlelte, lédús, édes paradicsom, jó sok.
A salátaöntet legtöbbször vinaigrette vagy ecetes-cukros lé, attól függően, hogy épp milyen kedvem, vagy gusztusom van, ezt is korán reggel gyalulom, szeletelem, darabolom össze egy hatalmas tálban, majd a hidegen várakozik, mert az öntet csak fogyasztás előtt fél/egy órával kerül rá, hogy minden friss és ropogós maradjon.
Ahogy elkészülnek a finomságok úgy esszük egymás után frissen, forrón, ropogósan sok-sok salátával.
Inni vagy jéghideg sör, vagy pincehideg vörösbor, vagy szintén jégbehűtött fehérbor szokott lenni, mikor mi, én viszont mindig light colát iszom jó hidegen, mert nekem az a kedvencem, mivel soha nem iszom alkoholt, semmikor. Ha gyerekek vannak nálunk akkor nekik a gyümölcsszörpök mennek.
Én is szeretem a bodzás/citromos limonádét, de boldogan megiszom a málna/eper/meggy/bodza/szőlő szörpöket is jó hidegen, rengeteg jégkockával.
Na és az egész után, ha valaki esetleg még desszertezne /én szinte mindig/, akkor jöhetnek a fagyik, a puncs rengeteg mazsolával, a dió, a csoki, a pisztáciás, ezek a nagy kedvenceim, de persze másokra is gondolok és vannak mindenféle gyümölcsfagyik, sorbetek is.
Ugye nem csodálható, ha nagyon szeretem ezeket a nyárestéket meg a velejáró hangos tücsökciripeléseket ???





... nyári vegyes saláta...



... kukorica még sülésre várva...

4 megjegyzés:

  1. Hű, de guszta minden! A kolbászka pedig egyenesen kínzó! :o)) Mi is nagyon szeretünk grillezni. Ilyen-olyan páccal a legfinomabb husikat lehet kisütni. Jó sok saláta, egy pohár sör... Nem is kell ennél több!

    VálaszTörlés