a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 12 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 8 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 9 éves

Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 19., péntek

Az ősz gyümölcsei...... szerencsére sokfélék és nagyon finomak...... már potyog a mogyoró is...


... lehet szüretelni az almát...


... az utolsó friss tök... rántva lesz a hétvégén...


... az utolsó adag kukoricát főzöm most...


... nemsoká itt a sütőtök szezonja is... ez az utolsó két kép a netről van5 megjegyzés:

 1. De jó nektek, hogy ennyiféle termésetek van, különösen az amerikai mogyoróra gondolok. Kukoricát én is nagyon sokat főztem, pl. ma is. Nagyon finom gyengét hozott a férjem.Szilvát is sokat eszünk és lekvárt is csináltam már.

  VálaszTörlés
 2. Ez a pár gyümölcsfánk van, más nincs is, a többit vesszük, olyan jó, hogy ősszel még ennyi gyümölcs van, még jókat lehet enni, szőlőt még nem is ettem idén, csak most egy fürtöt, remélem sokáig tudjuk azt is enni, különösen az othello vagy opporto fajtát szeretjük nagyon, de az édes fehér szőlőt is szeretem.
  Mogyorófával tele van a kertünk, sok is, jut a madaraknak is bőven, hogy ilyen sok fánk, bokrunk van rengeteg féle madarunk is van, sőt egy gerlepárunk is, évek óta itt laknak nálunk, egész télen etetjük őket is, a többit is, a cinkéket is, olyan édesek:-))))
  Én idén még nem főztem lekvárt, mert van a tavalyiakból, szilvát meg nem is szoktam, mert van egy nagyon helyes barátnőnk, aki Szatmárba való, minden évben mennek oda rokonlátogatásra, és onnan hoz nekem 4 ü. kemény szilvalekvárt, meg 4 ü. mézet, ez az éves adagja a családnak, jövő ilyenkorig elkopik erre-arra, és aztán jön a következő adag, így nem kell vele dolgoznom, és milyen finom, az nem szó.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anikó akkor sok mogyorót esztek a téli napokon, közben kinézve a meleg szobából a havas tájra. Meg süteményekbe is teszed gondolom.
   A madarakat én is nagyon szeretem, figyelem és fényképezem. Itt nálunk is sok van, mert mindenhol nagy fás kertek, bokrok vannak, nekünk is. Gerle, cinke, szarka, rigó,
   szürkevarjú - ez szebb mint a fekete - meg még olyanok is amit nem ismerek. Nagyon aranyos mókusok is. Egyik nyáron arra ébredtem hogy valami nagyon gyorsan futva kopok, hát az ágyam mellett futott a mókus, de megijedt ahogy felültem és mint az örült kereste a kiutat az erkély felé. Még a falon is tud futni, ezt is láttam, tud kapaszkodni a rücskös vakolatba. Aztán az erkélyről átugrik a legközelebbi fára. Nagyon aranyosak.
   Én főzök mindig lekvárt, mert nincs beszerző helyem, ha lenne is nem bízok benne, hogy ki, meg hogyan készítette, na és nagyon drága még egy fél literes üveg is. Nem sokat kell vele dolgoznom, most is 3-4 alkalommal főztem mindig keveset, a legtöbb két kg volt egyszerre.

   Törlés
 3. Igen sok mogyorót meg diót is, mert 3 nagy diófánk is van.
  Mókust itt még nem láttam, de gyönyörű harkályt azt igen, rengeteg féle madarunk van, én sem ismerem mindet fel :-)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát harkály az nálunk is van. Erről elmesélek egy történetet: Pár évvel ez előtt arra ébredtünk, hogy nagyon gyors, és irtó hangos kopácsolást hallottunk és azután egész nap bizonyos időközönként. Megállapítottuk, hogy a leghangosabban a kandallónkon keresztül halljuk. Elmondta ezt a férjem a tőlünk lentebb lévő házban lakónak, és pont akkor is zengett a környék ettől a hangtól. A férfi fölnézett a házunkra és azt mondta, hogy ott van a harkály a fém kéménybetétünkön és azt veri. Nem tudjuk, hogy a sok fa közül mi vonzotta a fém kéményre, de ezt még akkor sokszor és a következő évben is megismételte. De aztán a férjem azt csinálta, hogy felnyitotta a tetőre felnyíló ablakot és visszaengedte, az jó nagy csattanást csinált és így elment a harkály kedve, hogy hozzánk járjon, mert mindig jól megijedt. Az idén már nem jött tavasszal, mert ezt mindig tavasszal csinálta.

   Törlés