a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. november 8., szombat

Tejfölben sült, fokhagymás, sajtos csirkecombok....



Ez egy isteni étel, nem véletlenül volt tele vele a net, isten tudja hány blogon láttam elkészítve, na gondoltam, ha ennyien istenítik, az csak jó lehet.
A hosszú hétvégén én következtem a kipróbálásában.
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla, pont azaz étel amikor az embernek se ideje, se kedve virtuózkodni a konyhában, mert tele van egyéb programokkal, örül, hogy él, na és ekkor jönnek az ilyen, pillanatok alatt összedobható, gyors, könnyű, és nagyon finom ételek.
Rendkívül ízes a tejföltől, a mustártól, a fokhagymától sőt az ételízesítő is nagyon passzol az egészhez.
A család imádta, hordták vitték a receptet minden ismerősnek, barátnak, pont ezért holnap is ez lesz az ebéd nálunk, csak most nem csirkecombbokkal, hanem csirkemell szeletekkel...
Alig várom.
Nem tudom kié az érdem, ki volt az aki ezt feltalálta, de hálás köszönet érte, innentől benne van az állandó repertoárban nálunk.
Érdemes elkészíteni, vendégvárásra is tökéletes, nagyon ajánlom mindenkinek....


4 db egész csirkecomb kettévágva vagy
8 db csak alsó csirkecomb, vagy
8 db csak felső csirkecomb vagy
2 db egész csirkemellfilé szeletekre vágva vagy
fél pulykamell szeletelve

Öntet egy tálba összekeverve:
1 nagy pohár 20%-os tejföl
1 ek. mustár
1 ek. vegeta /ételízesítő/
4-6 gerezd fokhagyma áttörve
őrölt bors ízlés szerint
4 ek. olaj

Na a fentieket jól összekevertem, majd a combokat /nálam akkor alsó csirkecombok szerepeltek, holnap viszont csirkemell szeletek lesznek/, egyenként megmártogattam a sűrű öntetben és egy vajazott tepsibe /vagy sütőtálba/ szépen egymás mellé leraktam, majd a maradék öntetet is rálocsoltam.
Alufóliával beborítottam és ment a 180 fokos sütőbe úgy kb. 40-50 percig puhulni.
Amikor az idő letelt, levettem a fóliát és a hőfokot felemeltem 200 fokra, hogy jól megpiruljanak a tejfölös combok, közben megreszeltem 10-15 dkg trappista sajtot, meg egy kis maradék füstölt sajtot is, összekevertem és amikor láttam, hogy a comboknak már szép a színe, akkor rászórtam egyenletesen az összes sajtot és újra visszatettem a s200 fokos sütőbe, amíg az rápirult.

Köret: ami illik hozzá
párolt rizs
rizibizi
krumplipüré
sült krumpli

... és bármilyen saláta, de különösen a fejessaláta cukros ecetes lében, na az tökéletes hozzá.
/megjegyzem saláta nélkül is tökéletes/




2 megjegyzés:

  1. Nekem is kedvemre való étel minden összetevőjével együtt. Finom lehet, én is kipróbálom. Tudod a változatosság gyönyörködtet - persze itt most csak az ételre gondolok - mert a sült a rántott és egyéb változatok után ezzel is gyarapodik a receptgyűjteményem - ami már amúgy is irtózatos sok - szakácskönyvek, kártyás gyűjtemények és több ezer különböző kivágott lapok. Több mint ötven év alatt összegyűlt. Egy élet sem elegendő, hogy mindet elkészítse az ember akár csak egyszer is, meg aztán nem mindegyik tartozik az ízvilágunkba.

    VálaszTörlés
  2. Én sem tudom már összeszámolni sem, hogy mennyi szakácskönyvem van, több könyvespolcnyi, pedig csak azt veszem meg ami kifejezetten érdekel, holmi divatőrületekkel nem foglalkozom, és emellett rengeteg kézzel írott füzet, amikbe szintén csak általam szimpatikusnak, könnyűnek, abszolút a család ízvilágába illőek, ilyen-olyan elképzelések mentén megfőzendőek, megsütendőek szerepelnek, tehát mind használható, ha valaki lapról lapra haladna ezekben, és naponta megfőzne vagy sütne egy darab receptet, több évig nem kéne gondolkodnia, hogy mit készítsen. Kész őrület.
    De ez a tejfölös csirke is tényleg nagyon jó.

    VálaszTörlés