a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2015. január 23., péntek

Narancsprojekt...



1 rekesz narancs, 10 kg. egyenesen Calabriából, kezeletlen.
Ebből kb. 6 kilót tettem el, a többit megettük, talán még 3 darab van belőle, finom édes, lédús.
Két napig főztem be a rengeteg narancsot lekvárnak,  majd ezután jön még a héj feldolgozása azaz cukorszirupban való eltevése, csak pihenek egy picit.

Rengetegen kértétek a címet, hol lehet ilyet venni, rendelni, sajnos csak budapestieknek az egyszerűbb, ill. vidékről sem komplikált, csak fel kell jönni érte, amikor kiértesítenek, hogy megjött, tehát:

BUONO Olívaolaj és tésztaszaküzlet

Teréz krt. 9. fszt. 2. /hátul az udvarban raktár/ 
a Király utca és Oktogon közé esik a cím.

Tel: 1-239-9831
Tulajdonos: Giuseppe  20/454-4458

Én megrendeltem január első napjaiban a facebook oldalukon emailben, megadva a nevem és telefonszámom, 10 percen belül visszaigazolta és közölte velem a tulajdonos, hogy január 12-e körül várható a szállítmány érkezése, napra pontosan 12-én telefonált, hogy megjött és lehet érte menni a Teréz körútra.

Áfás számlát ad.
1 rekesz narancs /10 kg/ 7.500.-Ft most
2 kg citrom  2.900.-Ft /súlyfüggő/


A citrommal más tervem van, egyrészt a héját elteszem cukorszirupban, de  van egy értisztító kúrára való receptem, amit szeretnék elkészíteni, ha meglesz, azt is felteszem majd.
Pár nap türelmet kérek.



Narancslekvár részletes receptleírása  itt





6 megjegyzés:

  1. Ez szuper jó lehet, ha igaz, hogy kezeletlen. Ritkán készítem a narancslekvárt éppen az agyon permetezett, egyéb dolgokkal kezelt narancsokkal bajlódás miatt. Az a bajom ezzel is, - én már ismertem ezt az üzletet, gyakran járunk a Teréz krt. Király utca, Oktogon környékére - hogy nem bízok abban, hogy ez tényleg kezeletlen. Hogyan győződsz meg erről? Azért majd benézek, hogy megnézzem.

    VálaszTörlés
  2. Lívia ez nem utcán át egy üzlet, ez bent van az udvarban, és egy raktárüzlet, ez a narancs és citrom Calabriából jön, ott vannak az eredeti szóróanyagai a gyümölcs alatt a termelőnek. Egyébként más a héj állaga, puhább, rajta vannak a levelek, kis szárral, amik frissek, ott a raktárüzletben nem kapsz gyümölcsöt csak úgy, úgy tudom megrendelésre hozat, de nézz be, olívaolajat és olasz tésztákat is árul. Ha félsz ettől, akkor ne rendelj, én egyébként kezelt naranccsal is csináltam lekvárt, csak jól ki kell áztatni, mosószeres lével minden egyes darabot megsikálni, rengetegszer átöblíteni, napokig csak ezek az előkészületek mentek.
    No mindegy, majd eldöntöd, különben is nektek talán sok a rekesznyi 10 kg-os adag, bár ajándéknak is kitűnő a narancslekvár a rokonoknak, barátoknak, nálam is ezért készült ilyen sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó köszi a válaszod. Tudom, hogy ez egy raktárüzlet. Talán az, hogy látványnak is más, és az állaga is, meg tapintásra is érzékelhető, így elhihető, hogy kezeletlen. De jó lenne ezt megtapasztalni, tehát az üzletben is kéne valamennyit tartania. Gondolom, hogy az ára miatt nem teszi, mert ezt nem vásároljuk napi szinten. Nem szoktam úgy vásárolni, hogy nem látom az árut, nem foghatom meg. A 10 kg valóban nekünk sok lekvárnak, még akkor is, ha ajándékba is adnék, elsősorban az anyukámnak.
      Előre ki kell-e fizetni? Persze ha aktuális lesz, akkor úgyis bemegyek a raktárüzletbe és azt is megkérdezem, hogy kevesebb mennyiséget hozat-e?

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    3. Kétszer is lejött amit írtál, ezért az egyiket kitöröltem,
      a narancshoz: nem kell előre fizetni, amikor érte mész akkor kell kifizetni. Végül is biztos lehet venni kevesebbet is, én csak 2 kg citromot rendeltem és annyit is kaptam, pedig biztos többet is hoznak, legközelebb citromlekvárt akarok befőzni, az se lehet rossz:-))))
      Én sem veszek mindig ennyit ezentúl, legfeljebb enni, mert ez a lekvármennyiség elég lesz egy darabig, bár ki tudja, szétosztogatom a gyerekeimnek, a családtagjaimnak ajándékba, így hamar elfogy, lehet jövőre megint kell befőznöm. idén direkt nem karácsonyra készítettem, gondoltam jobb ilyenkor ebben az unalmas szürke januárban. Bár most már nem szürke, hatalmas a hótakaró a kertünkben, csodaszép:-)))))

      Törlés
    4. Anikó biztos, hogy úgy van ahogy írtad a kisebb mennyiséggel kapcsolatban. A január valóban egy nagyon unalmas, utálatos hónap, de jó és hasznos elfoglaltságot találtál a narancslekvár főzéssel.
      Azt láttam, hogy probléma van az előző hozzászólásommal, mert a küldés után nem volt olvasható az, hogy majd ha jóváhagyásra kerül, akkor jelenik meg. Ezért azt gondoltam, hogy nem ment el, és így újra írtam. De kitörölheted azt is, ahol azt írod, hogy egyiket eltávolítottad.
      Egyébként nem tudok se Neked, se a Katalin konyhája blogba simán hozzászólást írni, valami nem kompatibilis közöttünk, de ezt már jeleztem régebben, és azóta sem változott. Úgy írok, hogy megírom a hozzászólást, lemásolom, küldöm, beírom az címem, visszajön az oldalad, megint küldés, bejön a kis ablak, beillesztés, küldés, kilépés. Erre magamtól jöttem rá és így kell csinálnom, különben nem tudok hozzászólni, de csak nálatok, a másik két-három hely amit még rendszeresen látogatok, ott nincs probléma

      Törlés