a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2015. február 20., péntek

Túrófánk megint... talán az eddigi legjobb



 ... mindenesetre viszont a leggyorsabb, azt hiszem ennél a receptnél fogok maradni, ez az eddigi legjobb túrófánk recept, mondhatnám A Túrófánk, amit én eddig elkészítettem, pedig volt már jó pár.
Először is végtelenül egyszerű, és nagyon gyors, az összeállítás és a sütés között jó ha van fél óra, semmi pihentetés, semmi faxni.
Szégyellem, de nem tudom, hol láttam, hol olvastam, honnan mentettem ki magamnak, így kivételesen nem tudom ideírni ki volt az ötletadó, ezért elnézést kérek.



Túrófánkgömbök
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 egész tojás
2-3 ek. cukor /az eredetiben nem szerepelt, de nekem kell bele/
vaníliáscukor
csipet só
8 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 narancs vagy 1 citrom héja
 mazsola /az eredetiben nem volt, én sem tettem bele most, de legközelebb igen/

Egy nagy tálban össze kell gyúrni az összes hozzávalót, elég tömör tésztagombóc lesz, de viszont könnyen lehet belőle diónyi darabokat kiszakítani és golyóvá görgetni a két tenyerünk között.
Az összes golyócskát tálcára tettem, jó sok lesz, 3-4 adagban aztán kisütöttem a két ujjnyi olajban, tanácsos a behelyezést követően falapáttal mindegyiknek alányúlni, ne ragadjanak oda, de aztán vígan forognak sülés közben és amikor aranybarnára sültek ki is szedtem papírtörlőre, rétegenként bőven megszórtam porcukorral és fahéjjal.
Mennyei finom, könnyű állagú, csakúgy dobáltuk befelé, nem is tudom hányadiknál szólalt meg a férjem, nem is eszünk hozzá lekvárt, vagy édes tejfölt???? Ja, tényleg, ezek jöhetnek hozzá, de így porcukrosan fahéjasan is csodás.
Megtartom ezt a receptet.




Miközben én sürgölődtem a konyhában, az asztal másik végében, egy volt tortadobozban, egy igazi fánkszakértő kísérte figyelemmel minden mozdulatomat... Szafti
Mellesleg ő a legnagyobb rajongóm és hódolom a cicák között, mindig a közelemben van, alig várja, hogy leüljek a fotelomba olvasni vagy filmet nézni, máris az ölemben van és boldogan dorombolva durmolgat rajtam, sőt éjjel is a fotelomban alszik... nagyon ragszkodó cicuka, imádom.


4 megjegyzés: