a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2015. október 1., csütörtök

Már megint egy gyors ebéd... de nagyon megérte



Ma jövős-menős napom volt, miközben egyfolytában zakatolt az agyam, mi legyen az ebéd...
valami gyors, valami amivel nincs sok faxni, de mégis kiadós, mégis finom és elegendő...
... és akkor eszembe jutott Gizi, akinél jó pár nappal ezelőtt megakadt a szemem egy gyors ebédreceptjén, már akkor mosolyogtam, és nosztalgiáztam kicsit, mert réges-régen valamikor az üveghegyeken is túl, a Böszörményi és Beethoven utca kereszteződésénél lévő Királyhágó önkiszolgáló étteremben, mivel ott dolgoztam a közelben és oda jártam ebédelni, ahol is mindig lehetett kérni sültkrumplit-sült virslivel és tükörtojással, ha nem találtam semmi kedvemre valót az étlapon, esküszöm komplett kis ebéd volt, pláne hozzá egy adag isteni káposztasaláta. Szeretem az éttermek káposztasalátáit, még soha nem ettem rosszat sehol.
Na ez az ebéd azokra a régi időkre emlékeztetett...


Hagymáskrumpli sült virslivel, tükörtojással... paradicsomsalátával

2 főre:
1 pár virsli/fő, felezve, beirdalva, természetesen drága, jó minőségű
1 nagy fej vöröshagyma, félkarikára vágva
kb.1 kg krumpli, kockázva
2 tojás
só, bors, olaj


... először a virsliket elfeleztem és beirdaltam, majd kevés olajon megsütöttem minden oldalán, félretettem, a visszamaradt olajat jól felforrósítottam és egyszerre ment bele a krumpli meg a hagyma...


... mindig hagytam, hogy jól lesüljön, lepiruljon az alja és csak akkor forgattam egy falapáttal, kb. 15-20 perc alatt tökéletes lett...


... a serpenyő széléhez kotortam a hagymáskrumplit, középen kialakítottam egy-egy kis fészket, ahová beütöttem a tojásokat és hagytam átsülni, közben persze sóztam és borsoztam...


... amikor kész lett, a sült virslidarabokat is rátettem...



... tálaláskor szintén hagymás /kicsit adtunk ma a hagymaevésnek, de nem baj, egészséges/ és petrezselymes paradicsomsalátával ettük... a saláta képviselte a nyárias ízvilágot.
Egyszerűen fölséges volt, és mivel törekszem a gyors ebédek-vacsorák világbajnokának lenni, gondolom ez már minden olvasómnak világos és egyértelmű lett, ez az étel még sokszor lesz terítéken nálunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése