a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. március 8., szerda

Pizzát akartam sütni... csak úgy összedobva... de töki pompos lett belőle



 
Soha nem voltam oda a pizzáért különösebben, mostanában jár rajta az eszem egyre többet, nos ma nekiugrottam egy 2 fős adagnak, amit csak találtam a hűtőben mindent ráraktam, mondjuk kicsit vékonyabban szeretem a tésztáját ha már... de így is isteni ropogós lett az alja és egyáltalán, nagyon fincsi lett. Ez inkább lett töki pompos vagy ahogy az olaszok hívják fociacca, mint pizza.
Még a 4 sajtost szeretem nagyon, és a csípős paprikás szalámist, meg a sima margheritát és kész is a választékom pizzából.

Pizza  2 főre
25 dkg liszt
2 tk. só
1/2 tasak élesztőpor
1 mk. cukor
1/2 dl olaj
langyos víz amennyitől összeáll a tészta
Jól kidagasztottam, majd hagytam duplájára kelni, na itt kellett volna több adagra szedni és egész vékonyra nyújtani, hogy igazi pizza legyen, helyette az egész adagot olajozott kistepsibe borítottam, széthúzogattam, és ment rá a magyaros töltelék:
1-2 ek. tejföl,  /nem volt itthon paradicsomsűrítmény, hogy szószt csinálhattam volna/
1/2 db közepes vöröshagyma, félkarikára és szálasra vágva vékonyan
szalámikarika több, paprikás, csípős, de lehet kolbászkarika is, jó sok
reszelt trappista sajt, sok
füstölt szalonnakocka, több
hegyes erős paprika karikákázva
220 fokon sütöttem talán 10 percig és kész is volt a töki pompos, pizza helyett.
 
 

5 megjegyzés:

  1. Én is a margaritát szeretem a legjobban! :)
    Ez inkább töki pompos, sőt, kifejezetten az. Ha pizzát sütnél legközelebb, vedd 2 gombócba ezt a mennyiségű tésztát az első kelés után, és hagyd letakarva még egy 20 percet kelni, és a nagy gáztepsi méretére nyújtsd ki sodrófával, körré, jó vékonyra. Nyugodtan lisztezheted, a pizzát lehet, nem kell olajozni, sőt, nem szokták, lisztezett felületen nyújtják, és sodrófával könnyű jó vékonyra nyújtani és is úgy szoktam. A szélei felé, azt kissé vastagabbra hagyom. Aztán mehet rá a paradicsomszósz, meg amit szeretsz. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi az instrukciókat, megfogadom, mert tényleg vékony tésztával szeretem a legjobban, olyan kicsinek tűnt a tészta, azt hittem elég lesz a legkisebb tepsim, de nem és nem nyújtottam deszkán sem, csak kézzel húzogattam valamennyire szét, tényleg töki pompos vagy fociacca jellegű inkább, igazad van. És fogok készíteni fűszeres paradicsomszószt kis üvegbe töltve, hogy legyen itthon pár erre a célra, nem mondom jó a tejföllel is, de ez a magyaros mindenféle talán jobb paradicsomosan :-)

    VálaszTörlés
  3. A paradicsomszószt én nagyon egyszerűen készítem, de tökéletes: mindig van itthon vagy kicsi fémdobozos sűrített paradicsomom (vagy amit a Coop-ban lehet kapni, az a miniüveges - asszem szlovák), azt használom. Egyet kinyitok, egy bögrébe teszem, kissé felhigítom vizzel, hogy olyan szósz sűrűségű legyen. Nagyon enyhén sózom, cukrozom, és csak egy kevés szárított vagy bazsalikomot (nekem van a tavalyi termésből rengeteg görögbazsalikomom) vagy oregano-t keverek csak bele és ennyi, mehet is a kinyújtott pizzatésztára. Ja, a kinyújtott pizzát még üresen tedd a nagytepsibe, mert nagyon vékony, és a tepsiben pakold meg. :) Nagyon nagy lángon süsd, és jól melegítsd is elő a sütőt, elég neki 5-10 perc. A pizzának gyorsan kell sülnie, így nem szárad ki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj, nagyon köszi a jó tippet, látod én főzögettem volna, így fogom csinálni, ahogy írod :-) Nekem is mindig van itthon sűrített paradicsom, kivéve most, most nem volt, ezért jött a tejföl :-) Megfogadom mindegyik tanácsodat, mert pizza témában tök kezdő vagyok :-) Ölellek :-)

      Törlés
  4. Szívesen Anikó, én nagyon gyakran sütök, mert imádjuk, gyorsan megvan és finom. Majdhogynem hetente egyszer pizzavacsora van. :)
    Úgy is szoktam csinálni, hogy reszelek 1 gerezd fokhagymát egy tálkába, kevés olívaolajjal felöntöm, és mikor kisült a pizza, a szélén lévő üres tésztát vékonyan megkenem ezzel a fokhagymás olajjal. Nem mindig így csinálom, de gyakran, finom. :)
    Meg a török pizzákat is imádjuk. Talán én még jobban is, mint az olaszt, ezeket is rendszeresen sütöm. Isteniek. Én is ölellek! :)

    VálaszTörlés