a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. március 1., szerda

Reggelire gyors krumplis pogácsa zsírban sütve



 Az igazság az, hogy hétvégéről maradt egy adag zsíros krumpli, fasírtnak volt a körete, tépelődtem, hogy kidobom, de aztán eszembe jutott, hogy meg is süthetném poginak, úgyis itt keringtem a konyhában, hogy mit is reggelizzek a tavasz első napján így délelőtt 10 óra tájban.
Nosza összekevertem kevés liszttel, de előtte még sóztam-borsoztam, majd golyókat gyártottam.
Közben 2 ek. zsírt serpenyőben megforrósítottam majd a golyócskákat ellapítva a két tenyerem között belehelyeztem óvatosan és mindkét oldalukat pirosra sütöttem.
Már sütöttem ilyen pogácsát, Dédi recepteje szerint, nálunk az egész család rendszeresen süti, a rendes receptje itt olvasható.
Összesen 9 darab lett, citromos tea mellé itt eszegetem, miközben írom a posztot, Falatka egyfolytában a lábamat böködi, hogy adjak neki is, Csini is itt ül, ő is várja a kis falatokat, ő az egyetlen macsek aki mindent, de tényleg mindent megeszik, amit én is és amiből hajlandó vagyok adni neki, természetesen a tasakos macskaételek és száraz ropogósokon kívül !!! Érdekes módon sokkal többet eszik, mint Titu és Szafti a két "volt" kandúr, és mégsem hízik egy dekát sem, irigylésre méltó szervezete van ennek a kis cicahölgynek.
 



2 megjegyzés:

  1. Ez a zsíros krumpli nagyon érdekel? hogy készíted? Köszönöm. Éva

    VálaszTörlés
  2. Éva a következőképpen, személyenként 2 db közepes krumplit mepucolok, kockázom és enyhén sós vízben puhára főzöm, majd a levétől leszűröm és krumplitörővel megtöröm ugyanabban a fazékban, ezek után vagy sülthús zsírjából, ha épp ahhoz készül, vagy fasírt /amiben kisütöttem/ zsírjából, vagy bármilyen rántott húsnak a zsírjából 1-2 ek.-nyit rálocsolok és jól összekeverem, ha szükséges sózom, borsozom. Ennyi. Mi nagyon szeretjük ezt a köretet, általában maradni szokott belőle, mint most is, na ehhez volt tökéletes egy kis liszt és ellapítva pirosra sütni.

    VálaszTörlés