a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. május 30., hétfő

Helyreállt a rend a blogomon !!! és a megtisztelő "Tetszik a recepted díj"

Végre valahára egy hét után újra olajozottan és a régi rendben megy minden a blogomon.
Hétvégén egyáltalán be sem kapcsoltam, nem akartam látni a kavalkádot. Annyira idegesítő volt.
Ma aztán nagy óvatosan gondoltam meglesem hol tart a dolog és láss csodát újra tudok kommentelni és minden mást is amit eddig.
Nem tudom kinek kell megköszönni, de mindenesetre nagyon köszönöm, hogy újra a rendes kerékvágásba vagyok.




Vígasztalásul kaptam egy "Tetszik a recepted" díjat Duendétől a "Szellem a fazékban" blog tulajdonosától az "Aszaltszilvás bablevesem" receptjéért, amit ezúton is nagyon köszönök neki.

Mindenkinek van, isteni finom, nagyon jó receptje, amire érdemes odafigyelni, elkészíteni, népszerűsíteni, egyre többen és többen ismerjék meg, terjedjen. Na ezért nagyon jó ez a díj, mert erre most jó lehetőség kínálkozik.
Az alábbiakban én is felsorolok pár blogtulajdonost, akiknek a receptjeit szeretem, rendszeresen el is készítem, és elnézést azoktól akik most kimaradtak, pedig az ő receptjeik is utánozhatatlanul jók, és említésre méltók:

Cserében muszáj elsőként Duendét említenem / Szellem a fazékban/, mert az ő "Zala ízei" fejezetében az összes receptet imádom, egyik finomabb mint a másik, valamint a nagy kedvencem /de persze annyi van, érdemes nála szétnézni alaposan/ a rózsaszín fondanttal bevont mignonja, fehér gyöngyökkel, az valami olyan látvány / a profi fényképezésről nem szólva / az embernek csorog a nyála, úgy beleharapna.

Alíz a Fakanálforgató Tollforgató, akitől a grízgaluska készítési módját tanultam, azóta tökéletesen sikerül mindig, valamint imádom a cukros saláta receptjét is, hogy a többiről ne is beszéljek /pl. az eltevései, lekvárok, savanyúságok/

Fűszeres Eszter /Fűszer és Lélek/ az autentikus zsidó konyha receptjeivel ejtett rabul, azon belül is a zsidó tojás /ami egy nagyon finom kence kenyérre/ és a húslevesbe való betét a maceszgombóc elkészítési rejtelmeibe avat be bárkit, aki arra jár és érdeklődik. Engem abszolút megnyert, azóta is rendszeresen készítem, de érdemes a süteményeit is megtekinteni.

Limara /Limara péksége/ akinek olyan csodás kelt tésztái, pogácsái, kenyerei vannak, olyan tökéletes receptleírásokkal, szinte csak az ő receptjei szerint sütöm a felsoroltakat, csodás finomak, az egész család kedvencei.

Kata /Kata Konyha/ akinek az eperkrém tortája, kakaós sütije, egytál ételei, a "Kifőztük"-ben hozott receptjei, belefektetett rengeteg munkája tetszik nagyon.

Hajnalka /Evés közben jön megy az étvágy/ aki olyan réges régi érdekességek receptjét adja meg, mint az édes rózsalé és a karamellás dió, felejthetetlen gyermekkori ízek, illatok, és a Tücsi hírek.

Tündér /Izes kalandok/ akinek  többek között, sok jó receptje közül imádom az öntött salátáét, ami a nagymamámékra emlékeztet.

Mézigörl /Mézes finomságok/ akinek a blogján nem tud az ember választani a rengeteg finom, mézzel készült  ill. az anélküli, sütemény és sok egyéb más receptje közül. Érdemes tallózni a blogon, és kipróbálni a recepteket, pl. a epres rebarbarás tortáét, vagy a régimódi csokoládétortáét, és még hosszan sorolhatnám.

Barbi /Barbi konyhája/ akinek a mákos pitét és a hamis Zachert, valamint egy egyszerű krémes finomságot köszönhetek, egyik finomabb mint a másik.

És végül de nem utolsósorban egy kakukktojás, Nea /Az otthon ízei/ akinek kivételesen most nem a receptjeit sorolom, annak tessék utána nézni a blogján, van bőven sok jó, hanem a blog fejléce a kedvencem, egy réges régi mesekönyvemre emlékeztet, Szurtos Panna volt a címe, egy kislányról szólt aki nem szeretett mosakodni és fellázadtak körülötte a tárgyak, összefogtak és megfürdették, lesikálták a környezetét is és őt is. /Jól sikerült a nevelő célzat, azóta sincs gondom a fürdéssel./ Abban a könyvben voltak ilyen stílusú, hangulatú rajzok, mint Nea blogfejléce, sajnos a könyvecskét hiába keresem, kutatom évek óta, nem lehet kapni sehol, nem tudom az íróját ill. rajzolóját sem, így nagyon nehéz.


Mára ennyi a felsorolás, természetesen négyszer-ötször ennyi blogot tudnék sorolni, tele receptekkel, de hely és időhiány miatt nem megy, majd a többiek felsorolják a most kimaradottakat.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon köszönöm Hölgyem! :)

    (Örülök hogy helyreállt a rend, végre. A blogger néha kiakasztó tud lenni. Sose bocsátom meg nekik hogy elszállt a vega recepttáram...)

    VálaszTörlés
  2. Anikó, drága, köszönöm a megtisztelő elismerést. De főleg annak örülök, hogy hasznodra lehettem, mert igazából ezért hoztam létre a blogomat, hogy néhány egyszerű receptet lehetőleg úgy osszak meg másokkal, hogy azt minél többen értsék.

    VálaszTörlés
  3. Lányok, nagyon szeretem a blogjaitokat, minden nap ott vagyok és nézelődöm, mert van mit, imádom a recepteket mindkettőtöknél:-))))))

    VálaszTörlés
  4. Drága Anikó! Most vettem észre, hogy bekerültem a listádba és el sem tudom mondani mekkora megtiszteltetés és boldogság nekem az, hogy ennyi rengeteg recept közül az enyémet is méltónak találtad megemlíteni!!! Had küldjek egy nagy cuppanós puszit a kedvességedért és figyelmedért! KÖSZÖNÖM! :)))))

    VálaszTörlés
  5. Barbikám, nagyon szívesen, megérdemled és én is puszillak, további jó sok finom süteményt kívánva:-)))))

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!:)

    VálaszTörlés