a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 14., szerda

Puncsos tejberizs


Kicsit szokatlan édességet gyártottam.
Valami egyszerűt szerettem volna, mondjuk tejberizst, de nem a legegyszerűbb, legunalmasabb, úgynevezett fapados változatot, de akkor legyen olyan sűrű, hogy kerek formából kiborítva tortaformán lehessen szeletelni, de ha túl sűrű akkor nem olyan finom, hanem fojtogatós, akkor eszembe jutott, mi lenne ha vaníliapudinggal sűríteném, akkor nem lesz nagyon sűrű, inkább krémesebb és akkor megláttam a puncspudingos tasakot és akkor azt gondoltam rózsaszín tejberizs, nahát ilyet a világ nem látott még, de mi van, ha finom?
És tessék, nagyon finom.





Egy liter tejből, egy bögre -2 dl- rizsből, vaníliarúddal, cukorral, csipet sóval a szokásos módon megfőztem a tejberizst. Egy marék mazsolát a végén szórtam hozzá.
Közben a puncspudingport kikevertem 3-4 ek. hideg vízzel és a már puha rizshez kevertem szép egyenletesen, egyet forraltam rajta és kész.
Hideg vízzel kiöblítettem egy kerek tálat és beleöntöttem a puncsos rizst, egy kupica rummal meglocsoltam, elkevertem, elegyengettem és hagytam hűlni.
Még kissé langyos volt amikor kiborítottam egy nagy süteményestálra és a tetejét jól megszórtam kakaóporral.
Tálaláskor úgy szeleteltem mint egy tortát és az édességét ellensúlyozandó saját készítésű fanyar ribizlilekvárral körítettem.
De finom szilvarösztivel is és édes málnadzsemmel is. Tudom, mert mindegyikkel megkóstoltam.
Tejszínhabbal is lehet díszíteni.


9 megjegyzés:

  1. Nálunk vőjelölt szereti nagyon a tejberizst. Múltkor cukkoltak, hogy nem is merek valami színeset készíteni. Na kaptak... Vanília pudinggal ízesítettem én is, több részre osztottam, hát volt kék, zöld, sárga és piros (ételfestékkel).Szóval borzalamasan néztek ki, de a srácoknak nagyon tetszett. Mind befalták. Igaz ízre finom volt, de a kinézete....:))) Gondoljátok el.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet, biztos finom volt!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez fantasztikusan finom lehetett. Nagyon szuper ötlet.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes és biztos nagyon finom! Valóban mint egy kis torta olyan!

    VálaszTörlés
  5. "A világ nem látott még" ? Dehogynem, nagyon finom, mi is szoktunk csinálni ilyet, ha nincs vaníliás pudingunk. Ötletes édesség az biztos.

    VálaszTörlés
  6. De jó, ez nagyon finom lehet. :)))

    VálaszTörlés
  7. Lányok, finom volt, különben is imádjuk a puncs ízét, fagylaltban is az a kedvencem jó sok mazsolával, de én még soha nem készítettem pudinggal, semmilyennel és amikor megláttam a rózsaszín tejberizst, na gondoltam ebből senki nem fog enni, mert ilyenről még nem is hallottak, én sem. Végül mindenkinek ízlett.
    A tejberizst eddig sok tejszínhabbal és gyümölcsökkel, fahéjjal, kakaóval, lekvárokkal kevertem, ezentúl lesz pudingos is:-))))))

    VálaszTörlés
  8. Deicious cake!!!:-p
    Bravissima un bacio
    Daiana

    VálaszTörlés