a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 24., péntek

Na és itt a meggyes rétes is, vagy a meggyes-mákos...

Ugyanúgy készül mint a többi, csak a kinyújtott tésztát amikor meglocsolom 3-4 ek. olajjal utána 10 dkg-nyi enyhén és szárazon megpirított búzadarát egyenletesen rászórok, ezek után egyenletesen elterítem rajta a meggyet - jelen esetben 2 ü. meggybefőtt, természetesen levétől leszűrve, ha frissből készül akkor 1 kg magozott érett meggy, a dara fogja magába szívni a keletkező további folyadékot - majd jöhet a cukor, fahéj és 2 tasak vaníliáscukor, tejfölpöttyök rá és feltekerem, tetejét kissé megolajozom vagy tejföllel megkenem még és mehet a sütőbe.

Lehet meggyes-mákos is, akkor a darált mák veszi át a pirított dara szerepét, azaz a felesleges lé felszívását.
Minden ugyanúgy készül, mint az almás mákosnál, csak alma helyett vagy 1 kg magozott meggyet, vagy 2 ü. meggybefőttet /leszűrve/ szórunk rá.
A többi ugyanaz.
Egyik finomabb, mint a másik.

8 megjegyzés:

  1. A meggyes-mákosból, ha szabadna :-)))

    VálaszTörlés
  2. Ha nem lenne ilyen meleg újra nekiállnék!!! Köszönöm a víz mennyiségét, beírom magamnak a receptbe! :) A meggyest és meggyes-mákost is imádom, tervezem is a készítését! A legutolsó képtől teljesen megéheztem! :)))

    VálaszTörlés
  3. Vikikém máris küldöm:-)))))))

    Barbi én is a hosszú hétvégére készítettem, mert akkor ünnepeltük a férjem szülinapját, ezeken kívül még juhtúrós pogikat is sütöttem, a sütésen-főzésen kívül, gondolhatod hogy éreztem magam, naponta négyszer tusoltam.
    Most napok óta semmi főzés, van hideg gyümölcsleves, tökfőzelék és főtt kukorica,meg gyümölcsök, még a hét elején egy hajnalban dobtam ezeket össze, és ha valaki megszólal, hogy éhes, akkor "ki mit tud" van, mert én PIHENEK!!! :-))))))

    VálaszTörlés
  4. Megint csak ismételni tudom magam...Fantasztikus! Látni, hogy házi!

    VálaszTörlés
  5. Anikó, Én ezt úgy, de úgy megkóstoltam volna! Kellett nekem ilyen későn jönni hozzád... ;-)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűséges és guszta mindegyik! Nagyon ügyes vagy!:)

    VálaszTörlés
  7. Utólag is boldog születésnapot a kedves férjednek!! Ma már végre hűvös van és zoknit meg meleg köntöst kellet magamra vennem, mert fáztam! :) Most már újra süthetünk! :D

    VálaszTörlés
  8. Lányok köszönöm, nagyon finom volt, úgy belelendültünk, hogy rendszer lesz belőle ahogy hűvösebb lesz az idő, mert nekem még a mostani sem eléggé hűs, de legalább megszűnt ez az agyrohasztó kánikula, igen Barbikám újra süthetünk és köszi a jókívánságot, átadom:-))))

    VálaszTörlés