a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. január 15., kedd

A tél szebbik oldala


Ma reggelre erre ébredtünk... szép... bár amikor lapátoltam a havat egy órán keresztül és eltört a derekam, már nem láttam annyira gyönyörűnek... és azóta is alig tudok mozogni, olyan izomlázam van... de azért gyönyörű mégis....
Az utcánk hajnali 7-kor...






Az első kert....







... és a hátsó kert....








9 megjegyzés:

  1. Hogy ez nekem hogy hiányzik!!

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon utálom a telet, legszívesebben átaludnám mint a medvék. Amikor még dolgoztam és menni kellett hóban, fagyban, azt meg különösen utáltam. Volt nekünk is családi házunk, lapátoltam rengeteg havat együtt a férjemmel. Sokszor térdig érő hóban mentem a kertben, hogy védjem a tujáimat attól, hogy letörje a rárakodott hó, és vertem le a havat.
    A jó meleg szobából jó nézni a havas tájat, de amivel jár télen a családi házas lét az már nekem nem jó. Idős vagyok már hozzá.
    Vitathatatlan, hogy szép a kerted ilyenkor is. De azért tavasszal, nyáron szebb lesz.

    VálaszTörlés
  3. Csodásak a képek. Ahogy nézegettem a fotóidat én is kinéztem de nem ilyen táj van előttem, csúnya ködös szomorkás, hó van de nem annyira sok mint nálatok.Köd lehangolóan hat rám.Én nem lapátoltam de lehet hogy az időtől van mindenem fáj térdem, derekam szédülök.Ez már a "hatvanasok" nyögése ugye?:-) Kellemes időtöltést délutánra jó pihenést!

    VálaszTörlés
  4. Anazar elhiszem:-))))

    Lívia én szeretem a telet, meg a havat is egyszer 1-2 napig egy télen, kigyönyörködöm magam, és aztán jöhet a tavasz, már én sem szeretek fázni, csúszkálni, félek, hogy elesek, annyi cuccot magamra szedni stb. már én is egyre idősebb leszek ehhez, mi meg pont most jöttünk családi házba, jól csináljuk mondhatom:-)))))

    Éva nekem is fáj mindenem az időjárástól, de most még plusz a hólapátolástól is, kb. egy jó órát toltam a havat, hogy ki tudjunk menni a kapuhoz, meg az utcai járdát takarítottam le, nehogy valaki előttünk essen el, mert akkor mi fizetjük a gyógykezelését, meg büntetést. Máskor a férjem reszortja ez, de Pestre kellett mennie, meg egyébként sem árt egy kis fizikai munka nekem sem, de úgy fáj a derekam, meg a vádlim, mintha megvertek volna. És még holnap milyen izomlázam lesz.
    Erről jut eszembe, vegyél a gyógyszertárban "kurkumát", ez a neve,mint a fűszer, kapszulákról van szó, napi kettőt kell bevenni, reggel 1 és este 1, az ízületekre nagyon jó, én egy hónapja szedem és könnyebben mozgok, jobban hajlik, bokám, térdem, derekam, vállaim. Neked is használni fog meglátod.
    Én a lakásból szívesen nézem a ködöt, de benne közlekedni félek, és még jobban az ónos esőtől, na az még egy életveszély.
    Igen a hatvanasok már kicsit nyöghetnek, mert hol itt fáj, hol ott, és jogosan, mert megettük a kenyerünk javát, és erre én még rátettem egy keveset ma, na majd csak túlélem, neked is jó pihenést és ilyenkor kíméld jobban magad, mert megérdemled:-)))))))

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű nálatok minden. Nálunk az eső szakadt egész éjjel, nagy a sár, most meg a köd szállt le. Havat már rég nem is láttunk. Szeretem a havat, olyan szép tiszta tőle minden, de most a lapátolás nem hiányozna.

    VálaszTörlés
  6. Marika de örülök, hogy jelentkeztél, hónapok óta nem hallottam rólad, még egy e-mailt is küldtem, hogy jól vagy-e, nem kaptad meg???
    Boldog, nyugodt, egészséges és szerencsés új évet nektek, az egész családnak, és a kiskutyuskádnak is:-)))
    Tudod szép,szép a tél, de olyan izomlázam van a lapátolástól, hogy alig mozgok, fáj mindenem, és mondja a meteorológia, hogy jön a következő hullám, újabb 20 centis hó és -15 fok, hát ez már nem hiányzik egyáltalán.
    Épp nemrég jöttem haza a vásárlásból, ilyenkor szeretek spájzolni, a fontosabb dolgokból, mert ki tudja milyen idő lesz, lehet ki sem tudunk mozdulni:-)))))
    Örülök, hogy írtál, vigyázz magadra, szerettel ölellek:-)))))

    VálaszTörlés
  7. Drága Anikó!
    El nem tudom mondani mennyire meghatottál, köszönöm, hogy aggódtál értem és hiányoztam. Sajnos az e-mailedet nem kaptam meg. Remélem most már többet tudok nálad időzni. Én is kívánok minden jót Neked és a Családodnak, és természetesen az állatkáidnak. Puszilok Mindenkit!!

    VálaszTörlés
  8. Igen aggódtam Marika, mert te egy régi hűséges olvasóm vagy, aki időnként felbukkan, beszélgetünk erről-arról és most feltűnt, hogy egy jó ideje nem hallok rólad, megrémültem, hogy esetleg beteg vagy, mivel nincs blogod,azt hittem, hogy lehet e-mailt küldeni, így írtam, és a rendszer közölte is, hogy továbbította neked, na erről ennyit, hogy működik ez is:-(
    Na de a lényeg, hogy nincs baj, nagyon örülök, hogy itt vagy újra és minden rendben, tudnod kell, hogy mindig szívesen látlak és szívesen olvasom a véleményedet:-))))))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon köszönöm én is a jókívánságaidat, állatkák ügyben szaporodtunk, megérkezett Csini a lánycicuka,a lépcsőházunkban kóborolt és kiderült senkié, édes nagyon, pár bejegyzéssel ezelőtt feltettem a blogra, és egy hatalmas házőrző, egy gyönyörű, németjuhász szuka, Cindy a neve,ő is menhelyről van, mint Falatka, hamarosan látni fogod, őt is bemutatom a blogon, aztán itt meg is állunk, mert hiába elférünk és nagy a kert, de azt hiszem a világ összes állatát még sem tudjuk magunkhoz venni:-))))

    VálaszTörlés