a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. június 21., péntek

Hőség....kánikula....őrület...



...annyira de annyira meleg van, hogy a saját strandomat sem tudom igazán élvezni, csak korán reggel és este, amikor még nincs és amikor már nincs nap....
...legjobb nem mozdulni a besötétített házban és inni és inni a hűsítő italokat...a jéghideg gyümölcsleveseket...könnyű főzelékeket....
Nagyon sajnálom azokat akiknek menni kell dolgozni, vagy bármit elintézni a nap folyamán, mert ez maga a halál.
Kibírhatatlanok ezek a szélsőségek, a hosszú tél, a sok hó és szinte átmenet nélkül a sivatagi forróság és kánikula.
Költői kérdés: miért nem lehet nálunk egy kis kiszámíthatóság, mondjuk állandóan nappal 25 fok, éjjel meg 15 fok ???
Néha egy kis szellő, egy kis csendes eső és kész.
Májustól novemberig nyár.
Novemberben ősz.
December-Január-Február  a  tél.
Március-Április a tavasz.
Beosztottam klasszul ?


...hogy kicsit elviselhetőbb legyen - itt és itt és itt és itt - ajánlok könnyű hűsítő ételeket, italokat, desszerteket kánikulára...
...és rengeteg türelmet...egyszer úgyis vége lesz.... mondom magamnak.


6 megjegyzés:

  1. Anikó, fantasztikus a privát strandod, ezt szívesen elfogadnám:) Én hideg kovászos uborkán élek pár napja, és nagyon hatásos. :)

    VálaszTörlés
  2. Yoen köszi, a kovászos is isteni hűtő, igazad van:-))))

    VálaszTörlés
  3. Szuper kis strandod van. Nálunk ez lehetetlen lenne. Szerintem éjszak a kutyák gondoskodnának az idillről... Annyira nyugtatóak a képek, gondolom este külön kellemes a hangulat a medencében...

    VálaszTörlés
  4. Képzeld Krisztina, amikor elkészültünk vele, mert ezt a helyet direkt erre alakítottuk ki,itt nagyon meleg van, a víz megmelegedése miatt választottuk /bár kánikulára azért nem alapoztunk/ odavittük mindkét kutyát és mondtuk nekik többször, hogy nem szabad, ez a gazdiéké, hihetetlen, de azóta egyik sem megy a medi közelébe sem, igaz nagy a kert, van hol bóklászniuk, ráadásul mindenhol hűsebb, zöldebb, kellemesebb, mint itt a katlanban, de este isteni, persze jéghideg vizet kell hozzáengedni és a melegből leereszteni, mert szinte forró a víz. Na de lesz még kellemesebb időjárás is ettől.
    Tudod mikor isteni még, hajnali 5-kor, akkor szoktam még megmártózni, mert nyaranta nem tudok olyan sokáig aludni, szeretek korán kelni, csönd és nyugalom van, kel a nap, harmatos a fű, na ezt nagyon kedvelem.
    Bezzeg télen, jó ha fél hétkor észhez térek, akkor is még tudnék tovább aludni, csak várják a reggelit már a kutyusok meg a cicusok, muszáj felkelnem:-)))))

    VálaszTörlés
  5. Anikó nagyon jól beosztottad. Jó lenne ha így lenne. Én is utálom ezt a szélsőséges időjárást. Vagy hideg vagy marha meleg. Most megint a jövőhét közepétől 15 fokkal kevesebb lesz, didereghetünk, most meg ájuldozunk.
    Jók a hűsítők, én is holnap meggylevest készítek, de volt már meggymártás, tőkfőzelék savanykásan, eperkrém, készül a kovászos uborkám, isszuk a limonádét, natúr narancslét, hideg tejet, gyümölcsöket stb. Semmi nehéz ételt nem bírunk megenni, az étvágy sem olyan ebben a gatyarohasztó melegben. Jó a medencétek, jó kis strand. Szóval egyszer vége lesz ennek a nagy melegnek, de az a baj, hogy még jönni fog az idén ilyen meleg.

    VálaszTörlés
  6. Igen Lívia borzasztó ez a kiszámíthatatlanság, alig várom a lehűlést, én is tudom, hogy jön még ez a forróság, júliusban majd, amikor a szülinapom van mindig őrület forróság van, talán egy olyanra emlékszem a sokból, hogy nem volt nagy meleg. Mi sem tudunk enni csak ilyen könnyűségeket, de ez pont jó ilyenkor, legalább az emésztőrendszerünk kicsit pihen, aludni is alig lehet, ugyan mindenütt mennek a ventilátorok, de csak a meleg levegőt kavarják:-)))

    VálaszTörlés