a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. október 11., péntek

Magyaros kolbászos krumplileves és két klasszikus desszert...



A krumplilevest minden formájában szeretjük, számtalan variációban szoktam készíteni, nálunk az egyik legnagyobb sztár a csak krumplival, kaprosan, fokhagymásan, tejfölösen, főleg kánikulában, a másik pedig  a magyaros ízvilágú, tehát a kolbászos, galuskás, petrezselymes.
Most ez utóbbi készült, receptleírása itt található-




Máglyarakás
receptleírása itt található





Tejes pite  
receptötlet Tücsökbogár konyhájából

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető desszert vagy sütiszerűség, a krumplileves után jó volt, finom volt, könnyű volt, majdnem hogy diétásan könnyű édesség.
Este vacsorára is bátran fogyasztható, nem fekszi meg a gyomrot, nem lesznek rémálmaink.

3-4 egész tojás
10 dkg cukor
vaníliás cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 l tej

Felforrósítottam a sütőt 200 fokra.
A hozzávalókból sima és sűrű palacsintatésztát kevertem, hagytam egy kicsit állni, hogy a lisztszemek jól megszívják magukat tejjel.
Kivajaztam vastagon egy kerámia sütőtálat, de jó egy tepsi is vagy bármilyen sütőedény, beleöntöttem a masszát és betettem sülni a jó meleg sütőbe, kb. 35-40 perc kell neki, de ez persze sütőfüggő.
Akkor jó, ha a teteje aranybarna és ha kicsit megrázogatjuk a sütőtálat már nem folyósan mozog, hanem láthatóan összeállt rezgős süteménnyé, a krémes krémjéhez tudnám hasonlítani az állagát.
Főleg a közepénél figyeljük nem maradt-e kicsit folyósabb, mert ott sül át nehezebben, tehát ott is szilárdnak kell lennie.
Ha esetleg a közepe még nem sült meg, nyugodtan tegyük vissza pár percre.
Langyosan, bőven porcukrozva és sok-sok finom sárgabarackdzsemmel a legjobb.


3 megjegyzés:

  1. A férjem nagyon szereti a krumplilevest, és én is többnyire a gyomornak nehezebb változatot készítem, a másik meg a tárkonyos.
    Tejes pite receptem is van már legalább 30 éves, ideje lesz nekem is készíteni, mert finom és tényleg könnyű.

    VálaszTörlés
  2. Igazi őszi menü... Imádom a krumpli levet, két tányérnál alább nem adom. Máglyarakást nem sütöttem még, mert csak én szeretem, úgy hogy egy kockát küldhetnél...

    VálaszTörlés
  3. Hú, de éhes lettem, így reggeli előtt. Ez a leves nagyon guszta. Hoz Anyukám jövő pénteken kolbászt és ezt főzetek vele! :)) A tejespite nálunk az aduász, amikor palacsinta az óhajtás és nincs kedvem/ időm foglalkozni vele.

    VálaszTörlés