a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. november 29., péntek

Sajtos melegszendvics


Kezdődik a karácsonyi készülődés, a karácsonyra hangolódás, meg kell tervezni mit egyen a család, milyen levesek, főételek, sütik és egyéb desszertek legyenek.
Még akkor is, ha mi egy teljesen konzervatív család vagyunk, akik ragaszkodnak nagyjából mindig ugyanazon ízekhez, illatokhoz.
Szerencsére azért sokféle variáció van ünnepi ételeinkből, így tudok változatosan rákészülni.
Nálunk elképzelhetetlen ünnepekkor az újítás.

Az elkövetkezendő időszakban lesznek olyan napjaim amikor nem tudok főzni, mert sütnöm kell majd.
Na ilyenkor tesz jó szolgálatot néhány tányér kocsonya - épp most fő - hideg van, pár napig kiválthatja a főzést.

Ilyenkor szoktam rendelni is valamit, nézegetem a neten mely kiszállítócégek mit ajánlanak, igazán bő a választék, legutóbb a Foodpanda ajánlatát nézegettem, Budapesten elképesztően színes, hatalmas listából lehet választani, de a vidék is lassan felzárkózik és bővül, mindenképpen érdemes kipróbálni, meg is teszem majd.
Szóval ez is kiváltja a napi főzést olykor.

Végül pedig jöhet még egy-két gyors szendvics, mint például ez:

Sajtos melegszendvics

Valljuk be, ez a cím úgy hirtelen nem ad egy hatalmas kulináris élményt, és mégis, nekem valamiért gyengém a sajtos szendvics, nem tudom miért, így születtem.
Sokszor készítem is, eddig úgy, hogy megkentem bőven vajjal a szelet kenyeret, sóztam, ráhelyeztem egy szelet sajtot, tepsibe raktam és ment a sütőbe, amíg pirosasra nem sült és a sajt jól rá nem olvadt.
Na ebből meg tudtam enni együltő helyemben 4-6 szeletet /három teljes nagy szelet kenyér kettőbe vágva/ hatalmas bögre tejjel vagy teával. Isteni finom.

Na de akkor "Ecet és olaj" blogján rátaláltam erre a változatra.
Hát ez is milyen......valami szuper.


2-4-6 db toast kenyér /de jó bármilyen más szeletelt kenyér/
vaj
sajtszeletek /nekem trappista, mert azt szeretem/


Egy serpenyőt tűzre tettem, hogy jó forró legyen.
Két szelet kenyér egyik oldalát vastagon vajaztam. /persze nem feltétlenül kell vastagon de én így szeretem/
Az egyik szeletet a vajas felével lefelé beletettem a serpenyőbe és pirosra sütöttem, ráfektettem a sajtszeletet, erre jött a másik szelet kenyér úgy, hogy a vajas fele legyen kifelé, majd óvatosan átfordítottam, hogy annak is a vajas fele pirosra tudjon sülni, közben a kiszedő lapáttal jól lenyomkodtam, hogy a belül lévő sajt olvadni tudjon.
Kész. Ennyi az egész és nagyon finom.
Hosszabb ideig tartott leírni, míg elkészíteni, mert gyorsan megvan, az eredeti recept szerint még be kellene tenni a sütőbe 5 percre összesütni, de szerintem felesleges ezért bekapcsolni a sütőt. Igy is tökéletes.
---és csak sütöttem és sütöttem....abbahagyhatatlan.
Ugyanezt mindenféle sajttal ki lehet próbálni, füstölttel is jó lehet és persze mindenféle zöldségekkel együtt enni, aminek most van szezonja, pl. fekete retek, póré hagyma, lila hagyma, hozzá hideg tej vagy forró tea.
Hát nem klassz reggelire, ebédre, vacsorára ???
Emellett is lehet sütni a karácsonyi sütiket.







2 megjegyzés:

  1. Sajnos nekem is a vajas-sajtos melegszendvics a gyengém. Legtöbbször én jól meg is borsozom, nyáron a vajas kenyérre paprikát teszek és úgy a sajtot ráolvasztom, így a paprika is egy kicsit megpuhul. Legtöbbször a gyorsaság kedvéért mikróban készítem, nagyon szeretem, hogy olyan jó lucskos, szaftos, vagy szendvics sütőben jó ropogósra, de a serpenyő is nagyon klassz.

    VálaszTörlés