a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2013. június 30., vasárnap

Sok-sok finomság június utolsó hétvégéjén....



Nálunk a június vége mindig az ünneplésről szól, Édesapám szülinapját no meg a férjem névnapját ünnepeljük családi körben, hála az égnek az idő is egyre jobb lett a hidegfront után, legalábbis szombaton kellemes meleg volt, ma már fújt nagyon a szél, az egy kicsit hűtötte a levegőt, de azért nem volt ma sem rossz idő.
Ahogy a címben is írtam sok finomságot készítettem, mert sokan voltunk, jókat ettünk és jó hangulatban telt a szombati nap.
Lássuk a menüt:

Palócleves
Hozzávalók:
1 kg friss zöldbab  /vagy 1 kg fagyasztott, amit sok fokhagymával, annyi enyhén sós vízben ami épp ellepi, forrástól számítva 5 percig főzök csak, mert különben szétfőne és akkor már nem gusztusos és nem jóízű/
1 fej fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld apróra
1/2 kg krumpli kis kockákra darabolva
2 csík sertésszűz kis kockákra darabolva  /de jó a sovány sertéscomb is/
2-3 db vöröshagyma
pirospaprika
1 db hegyes erős paprika
olaj vagy zsír

Külön-külön főzök meg mindent a leveshez.
Először a húst teszem oda pörköltnek, vagyis kevés olajon vagy zsíron megdinsztelem a hagymákat majd megy rá a pirospaprika és a húskockák, jól átforgatom, sózom, borsozom és annyi vizet öntök rá ami épp ellepi, puhára főzöm.
Külön fazékban odateszem a zöldbabot /természetesen tisztítva, darabolva/ szintén annyi vízben ami épp ellepi, sok fokhagymával, sok petrezselyemmel, sózom, borsozom és félpuhára főzöm, vagyis roppanósra.
Egy harmadik lábasban a krumplit főzöm puhára sós vízben.
Amikor mindegyik elkészült, a pörkölthöz öntöm óvatosan a zöldbabot is meg a krumplit is a levükkel együtt, összeforralom és kész is.
Tejföllel tálalom.
Az egyik legfinomabb leves a világon.




Lángos  Limara receptje alapján

4-4,2 dl langyos víz
1 ek.só
2 ek. olaj
60 dkg liszt
1 tk. cukor
3 dkg élesztő

A kenyérsütő géppel bedagasztatom és kelesztem, majd átgyúrom olajos kézzel és kis gombócnyi adagokat szaggatok belőle, majd mindegyik gombóckát kihúzogatom tenyérnyi formára és forró olajban kisütöm.
Fokhagymás tejföllel és sok reszelt sajttal tálalom.




Gesztenyetorta sütés nélkül 
Ezt a receptet a legújabb Kifőztükben láttam meg a júliusi számban.
Egyszerű, gyors és nagyon finom, bár én a kekszalapért eleve nem rajongok, szerintem jobb lett volna egy vékony, 2-3 tojásos kakaós piskóta alá, na majd legközelebb.

20 dkg kekszmorzsa
1-2 ek. kakaópor
10 dkg olvasztott vaj

Fentieket összekeverve belenyomkodtam egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljába és ment a hűtőbe, amíg a krém elkészült.

3 kocka gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
10 cukor/xilit
1 dl rum

1/2 kockányi gesztenyemasszát félretettem, az összes többit pedig egy tálban jól összekevertem habosra majd a formában a kekszalapra simítottam, legvégül a tetejére reszeltem a félretett gesztenyét.
1 éjre ment a hűtőbe.
Tálaláskor tejszínhabbal vagy/és vanília fagylalttal lehet még dobni rajta.
Nagyon finom a rumtól.
Leközelebb rumos meggyet is nyomkodok a krémbe.




Triffle, egres-krémes némi málnával megbolondítva
Ez az epres trifflevariáció után, és miatt készült.
Ugyanis az összes nyári/őszi gyümölccsel készíthető - eper, málna, egres, szeder, ribizli, barackok, alma, körte, szilva, szőlő - nagyon finom, könnyű kis nyárias desszert, kánikulában különösen.
Itt és most az egresen kívül kevés málnával is feldobtam a színhatás miatt is, meg az íz miatt is.

Krém:
2 nagy pohár tejföl vagy 1 nagy doboz mascarpone
4 dl tejszín jéghidegen habbá verve
vanília
15 dkg cukor/xilit

Habverővel simára, egyneműre, habosra kevertem

Babapiskóta kell még hozzá bőven
és 25 dkg friss málna

Rétegzés:
-nagy tál aljába teszünk egy kevés krémet
-erre jönnek a piskóták, amennyi szépen egymás mellé odafér
-meglocsolni a gyümölcs-szósszal bőven
-erre krémet kenünk, ne látszódjon ki alóla se a gyümölcs, se a piskóta
-erre megint piskóta, majd szósz, és krém  stb...stb... amíg csak tartanak a hozzávalók
-tetejére mindig krém és arra a maradék gyümölcs-szószt pötyögtettem vagy friss málnaszemeket.
Ennek is jót tesz egy éjszaka a hűtőben, de 2-3 óra minimum.



egres szósz  frissen főzött
1/2 kg egres, mindkét végét minden szemnek le kell csípni
1 ek. cukor/xilit
Ennél nem hagytam nyers gyümölcsöt, mert az egres nagyon pikáns, savanykás, így a gyümölcsöt
addig főztem, amikor már a szemek összerottyantak és állaga kellőképp besűrűsödött.


málna szósz  frissen főzött szintén
1 dob. fagyasztott málna
1 ek. cukor/xilit
szintén összefőztem sűrűre




Meggyes rácsos pite  Limara receptje alapján

Töltelék:
1 kg magozott meggy /befőtt is jó, levétől lecsorgatva, de ezt is felhasználva/
3-4 ek. cukor/xilit
1 db vaníliás vagy tejszínes pudingpor
őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 dl búzadara /gríz/
Jól összekevertem egy tálban a meggyet a cukorral, hagytam hogy levet eresszen, majd leszűrve a levét vízzel kipótoltam, hogy 3 dl legyen, majd 1 tasak vanília vagy tejszínpudingporral összekevertem és felfőztem sűrűre, amikor kissé kihűlt a fahéjas gyümölcshöz kevertem.
/A leszűrt gyümölcshöz ugyanis szórtam 1 tk. őrölt fahéjat és 1 citrom reszelt héját, jól összekevertem./

1 dl búzadarát világosra pirítottam kevés olajon.

Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg hideg vaj, kis kockákra darabolva
csip. só
3 ek. cukor/xilit
1/2 cs. sütőpor
1 tojás + 1 tojássárgája
kevés tejszín vagy tejföl, épp csak annyi amennyitől a tészta összeáll

Először a lisztet elmorzsoltam a vajjal majd utána az összes többivel tésztává gyúrtam, gyorsan kell dolgozni, mert ha felmelegszik a vaj a tenyértől, akkor nem ropogós lesz a tészta, hanem gusztustalanul szalonnás.
Ha kész félóra hűtő.
Ezalatt főztem össze a gyümölcs levét a pudinggal sűrűre majd kevertem össze a gyümölccsel.
A tésztát a hűlés után kettőbe vettem, az egyiket vékony lappá nyújtottam és tepsibe terítettem, na itt kellett volna egyenletesen rászórnom a grízt, de elfelejtettem, rögtön a pudingos gyümölcsöt terítettem el rajta.
Mire észbekaptam késő volt, de szerencsére nem ázott el az alsó tésztalap.
A másik lapot is igyekeztem vékonyra nyújtani, de annyira azért nem lett vékony /látszik is a képeken/, majd derelye vágóval felcsíkoztam és berácsoztam a gyümölcs tetejét. Tojásfehérjével lekentem.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem. Kb.30 perc.
Csak teljesen kihűtve lehet szeletelni, akkor sem egyszerű szépen megoldani, de szerencsére mindez nem számított, nagy sikert aratott úgy is.





2013. június 26., szerda

A nyári hűvös, szeles időben is van valami jó......


...például, hogy főzhettem egy jó marhahúslevest, ezt ugye egy hete még nem tehettem volna meg, eszembe sem jutott.
Érdekes, ahogy hidegre fordult rögtön eszembe jutott, megkívántam és meg is főztem jó sok zöldséggel.
A főtt marhahúshoz meg fincsi sóskamártást.
Szóval nagyon finom ebédünk volt, igazán jól esett de azért most már javulgathatna egy kicsit az idő, megint jöhetnének a kánikulai ételek, krémek, jéghideg gyümölcslevesek, nem beszélve arról, vár a saját strandom...







...és végre meggydömping van, imádom... most majd jönnek a meggyes sütireceptek rogyásig....
....megunhatatlan gyümölcs...


 



2013. június 24., hétfő

Még egyszer az eperről....




Életemben ennyi epret nem ettem mint idén, konkrétan 3 rekesszel hozattunk, na nem egyszerre, hanem hetente egy rekesszel, rekeszenként 6 - 6,5 kg volt, nagyon megérte, mert sokkal olcsóbb volt kilója, mintha piacon vagy zöldségesnél vettem volna.
Szóval megettünk cirka 18-19,5 kg epret három hét alatt.
A legszebb az volt, hogy nem főztem belőle lekvárt, mert az még van a tavalyi befőzésből, illetve a végén a nagyon apró és túlérett szemekből egy üveggel, csak úgy enni azt is.
Szóval csak ettük, és ettük cukrosan, tejfölösen, tejszínhabbal, levesnek, habnak, krémnek.
A végén féltem nehogy csalánkiütésem legyen, mint anno régen gyermekkoromban, évekig nem ehettem az epret.
Na most mindent pótoltam.





Tulajdonképpen Triffle: Epres tejfölös krémes

Finom, hűsítő, igazi nyári desszert
/ez lehet pohárkrém is, de lehet egy nagy tállal is, ahogy én most készítettem/
Hozzávalók:
Eperszósz

1./ 50-60 dkg eper
     1-2 ek. barnacukor
     1/2 dl víz

összefőztem, amíg jól besűrűsödött, majd hagytam hűlni
Piskóta

2./ 1 nagy csomag babapiskóta, vagy 3 tojásból, 3 ek. cukorral és 3 ek. liszttel piskótát sütni, majd kihűlés után kockázni kisebb darabokra
Krém

3./ 2 nagy doboz 20 %-os tejföl
     4 dl habtejszín, habbá verve
     15 dkg cukor
     1 vaníliarúd kikapart magja

a hozzávalókat sima, egynemű krémmé kikevertem
még eper darabosan

4./ kb. 50 dkg friss eper, a nagyobb szemeket félbevágtam, a kicsiket hagytam egészben

Rétegzés:
Egy nagy tálba leraktam a babapiskótákat,
meglocsoltam a friss eperszósszal bőven,
erre szórtam a friss gyümölcsből,
majd vastagon rákentem a krémből, hogy semmi ki ne látszódjon alóla,
újra piskótaréteg következett,
eperszósz,
friss eperszemek,
krém bőven ...és így tovább ... amíg tart a hozzávalókból
a teteje krém legyen, amire még friss gyümölcsdarabokat szórtam, majd ment a hűtőbe min.2-3 órára, de egy éjszakai állás sem árt neki, sőt...

Nagyon finom, univerzális desszert, ugyanis bármilyen nyári gyümölccsel elkészíthető.
Az eper után egressel is megcsináltam ugyanígy, magamnak, mert a családom eddig még soha nem volt hajlandó egrest enni, semmilyen formában, ezek után mit mondjak, verekedtek érte, olyan gyorsan elfogyott, hogy mire észbekaptam nem volt mit fényképezni, de enni sem, ugyanis egyszer tudtam épp csak kóstolni belőle, mert eltűnt, elpárolgott, így  kénytelen leszek mégegyszer összedobni, hogy jóllakjak vele és legyenek fotók is.





Hála az égnek vége a hőségnek egy darabig legalábbis,  fellélegezhetünk kicsit.....
Az elmúlt napokban menekültem a konyhából, nem is voltunk éhesek, jéghideg aludttejen éltem, gyümölcsön meg leveseken.
Most viszont annyira felélénkültem, hogy rögtön a palacsintasütés jutott az eszembe, úgy de úgy megkívántam... ki voltunk éhezve rá.
No de amikor nekiláttam bekeverni a tésztát kiderült, hogy a hétvégén elfogyott a finomlisztem, csak teljes kiőrlésű tönkölylisztem volt itthon, hát láttam már reformblogokon, hogy szoktak ilyennel is, no meg annyira akartam a palacsintát, gondoltam csak nem lesz ehetetlen.
Nagyon jóízű lett, valahogy teljesebb az íze, régi ízemlékeket juttatott az eszembe, nyilván régen, a gyerekkorom idején használhattak ilyet Nagyanyámék, Anyámék, szóval ízlett és nemcsak nekem, nem mintha a finomliszttel nem lenne jó,  de elhatároztam többször is fogom használni ezt a lisztet.




Palacsinta eperlekvárral

Receptet, pontos adagot nem tudok megadni, mert én a palacsintatésztát régóta érzésből, szemre keverem össze.
A fix pontok: 20-25 dkg liszt, most tönköly volt, az 1 tojás, a csipet só, csapvíz, hogy sűrűn folyós állagú legyen a tészta, és az 1 dl olaj, összekeverés után hagyom állni cirka 1 órát, hogy a lisztszemek megdagadhassanak.
A végére olyannak kell lennie, mint a sűrű házitejfölnek az állaga.
Ha még tudja valaki, hogy az milyen is volt.
Sütéskor nagyon felforrósítom a palacsintasütőt, egy pici olajat öntök bele kezdésnek de aztán többször nem kell, mert a tésztában van annyi, hogy szépen megsülnek a lapok.

A jó, finom, friss eperlekvárral töltöttem, amit a hűtőben tartok, mivel semmi dunsztolás nem volt, minek is most annak az egy üvegnek.





 A tönkölyliszttől ilyen sötétebb lett, mintha kakaópor lett volna hozzászórva....








2013. június 21., péntek

Hőség....kánikula....őrület...



...annyira de annyira meleg van, hogy a saját strandomat sem tudom igazán élvezni, csak korán reggel és este, amikor még nincs és amikor már nincs nap....
...legjobb nem mozdulni a besötétített házban és inni és inni a hűsítő italokat...a jéghideg gyümölcsleveseket...könnyű főzelékeket....
Nagyon sajnálom azokat akiknek menni kell dolgozni, vagy bármit elintézni a nap folyamán, mert ez maga a halál.
Kibírhatatlanok ezek a szélsőségek, a hosszú tél, a sok hó és szinte átmenet nélkül a sivatagi forróság és kánikula.
Költői kérdés: miért nem lehet nálunk egy kis kiszámíthatóság, mondjuk állandóan nappal 25 fok, éjjel meg 15 fok ???
Néha egy kis szellő, egy kis csendes eső és kész.
Májustól novemberig nyár.
Novemberben ősz.
December-Január-Február  a  tél.
Március-Április a tavasz.
Beosztottam klasszul ?


...hogy kicsit elviselhetőbb legyen - itt és itt és itt és itt - ajánlok könnyű hűsítő ételeket, italokat, desszerteket kánikulára...
...és rengeteg türelmet...egyszer úgyis vége lesz.... mondom magamnak.


2013. június 14., péntek

Felkértek egy játékra.....




....Gionetta a Magyar ízek tárháza blogról kért, hogy tegyek fel a játék szellemének, azaz a
"FŐ AZ EGÉSZSÉG" - nek megfelelően   - melynek logóját fent láthatjátok - egy receptemet a blogomra.

Szabályok:
1. Ha megkapod a felkérést, tölts fel egy ételedet a blogodra - a mozgalom logójával együtt - amit egészségesen vagy a megszokottól egészségesebben készítettél el.
2. Az egyetlen kikötés, hogy megfeleljen a mozgalom szempontjainak, vagyis az egészségnek.
3. A recept mellett írhatsz/tanácsolhatsz új elkészítési módokról, alapanyagokról.
4. A felkérést add tovább 1-2-3 bloggernek, akiket erről értesítened kell.

Továbbadom NEÁ-nak, aki remélem szívesen fogadja.



Nos, ez a felkérés azért is érdekes a számomra, mert én nem vagyok az a kimondottan "egészségmániás", amit ezalatt az utóbbi időben értünk, ill. sokan értenek.
Félreértés ne essék, nincs semmi bajom azokkal akik így élnek, biztosan jól teszik.
Nekem erről más a véleményem.
Koromnál fogva annyi mindenről megértem már, hogy kikiálltották rossznak, egészségtelennek, majd azt is, hogy jó és egészséges, vagyis pont az ellenkezőjét.
Gondoljunk a tojásra, a vaj/margarin őrületre stb., hogy csak ezeket említsem.

Ezért is, meg azért mert azt szeretjük, én a teljesen hagyományos magyar konyhát viszem, őrzöm a családi tradíciókat, recepteket, egészségesnek tartok minden olyasmit amit mi szeretünk, amihez a hozzávalókat olyan helyekről szerzem be - leginkább hazai termékekről van szó - amiről tudni lehet, hogy nem nagyüzemi, vagy ha igen, akkor legalább odafigyelnek kellően, hanem inkább háztáji termelésből van.
Igy szerzem be a tojást, a tejet, a sajtokat, a húst, a füstölt termékeket, a zöldségeket, gyümölcsöket, mind-mind háztájiból.
Nem használok semmilyen különleges, a hagyományostól eltérő alapanyagokat sem, csak azt amit egyébként már anno a Nagyikám és Édesanyám is használt.
Na jó, nem használok mindennaposan zsírt, csak olyankor, ha azt az étel kifejezetten megkívánja /pl. töltöttkáposzta stb./, általában olajjal főzök, de nem olívával, hanem napraforgóval, néha vajjal.
Margarint soha nem használok semmihez.
Olívaolajat viszont használok - extra szűzt, meg tökmagolajat, meg dió/mandulaolajat salátákhoz, ahol és amikor szükséges.
Amibe tejföl vagy tejszín kell abba én nem teszek joghurtot.
Használom sokat a krumpli és rizs mellett az árpagyöngyöt, a kukoricadarát, kukoricalisztet.
Igyekszem sok zöldséges ételt tenni a családom elé, sok főzeléket, tésztaételeket, kevesebb húst, de ez nem egyszerű mindig, mert eléggé húsosak.
No és édesszájúak is vagyunk, ezért sok a sütiféle is, meg a torta is.
Meg sós-szájúak is, ezért sütöm a regiment pogácsafélét meg ilyen-olyan rudakat is.
Nem mondom, hogy nem próbálok ki néha különlegességeket, vagy más blogger extra receptjét - amit én igenis jónak, korszerűnek, érdekesnek, finomnak ítélek, de ha hiszitek - ha nem,  nem aratok vele itthon sikereket, leszavazzák és kérik több ilyen ne legyen.
Egy dologra figyelek nagyon, a mértékletességre, a kevesebb több. Nem mondom néha előfordul az ellenkezője, de szerencsére egyre ritkábban.


Az én menüsorom most - az egészség jegyében - az alábbi, amelyek elkészítését itt olvashatjátok

Sóskaleves


Zöldrizottó 



2013. június 13., csütörtök

A legegyszerűbb és legfinomabb nyári reggeli vagy vacsora....





....kenyér, zsír, paradicsom, paprika, újhagyma, hagyma, hegyes erős paprika és kovászos uborka  egész nyáron mindig van itthon....





...nyári almával is szeretem enni a zsíros kenyeret...





...finom libatepertővel megszórva is isteni....






...sőt, körtével is finom...ki lehet próbálni....






2013. június 7., péntek

Töltött tök..... 2.variáció... amikor minden nyersen van összerakva


Nem először van fent a blogon a töltött tök.
Nem véletlenül, mert nagyon szeretjük.
/Itt megnézhető az 1.variáció./
Nincs nagy különbség az akkori és mostani elkészítés között, az elsőnél mindent előre megpárolva raktam össze, a másodiknál meg mindent nyersen és a sütőben álltak össze véglegesre.

Tele vannak a zöldségüzletek a zsenge tökökkel, a friss kaporkötegekkel, ki bír ellenállni.
Én nem az biztos. Nem is akarok.
2 db zsenge tök, hámozva, majd hosszában is és keresztben is kettévágva, magjai kiszedve
2 csokor friss kapor apróra aprítva
1/2 kg darálthús, sertéslapocka a legjobb
1 közepes főzőhagyma kis kockákra aprítva
2 gerezd fokhagyma áttörve
1 tojás
egy jó maréknyi rizs
só, bors
10 dkg vaj
10 dkg liszt
8 dl tej
egy jó maréknyi reszelt sajt a mártásba
+ 15 dkg reszelt sajt a tetejére

...ez az egy fotó az internetről van...a többi saját

A darálthúst összekevertem az apróra vágott főzőhagymakockákkal, a fokhagymával, tojással, rizssel, sóztam borsoztam, hagytam kicsit állni.
Mindkét tököt hámoztam és hosszában is meg keresztben is kettévágtam, így egy tökből 4 darab lett, belsejét egy kanállal kikapartam és egy nagy tepsibe egymás mellé igazítottam mind a 8 darabot.
A magház helyére simítottam a tölteléket, majd egy deci vizet aláöntve betettem a sütőbe párolódni 180 fokra, alsó-felső sütésre, kb 40 percre.
Ezalatt elkészítettem a besamelt a szokásos módon, olvasztott vajon átforgattam először az apróra vágott kaprot, majd a  lisztet és felöntöttem a tejjel, sűrűsödésig főztem állandóan kevergetve, közben sóztam, borsoztam és végén egy jó marék reszelt sajtot is beleolvasztottam.
A megpárolódott töltött tökdarabokra locsoltam ezt a jó sűrű kapros mártást, tetejére újabb adag reszelt sajtot szórva visszatettem a sütőbe, már csak annyi időre, míg a sajt a tetején jól megpirult.

Az első variációnál minden hozzávalót előre megpároltam, a tököt 1-2 percig blansíroztam sós vízben, majd szűrőben lecsepegtettem, a húsból sűrű szaftos pörköltet készítettem, majd a főtt rizzsel összekeverve megtöltöttem a tököket, mentek a tepsibe, végül sima besamellel sütöttem össze, majd külön készítettem a kaporszószt hozzá. Nagyon jó volt így is.
Most a második variációnál mindent nyersen dolgoztam össze és töltöttem meg a szintén nyers tököt, majd a besamelbe kevertem a rengeteg kaprot amivel leöntöttem és így egyben sült össze, jó sajtosan, mondhatom így is nagyon finom.
Tehát mindegy melyik variációt választjuk, mindkétszer nagyon finom, könnyű, jó kapros töltött tök a végeredmény.
Igazi nyárias étel, nagy előnye, hogy hidegen is fogyasztható, legalábbis én hidegen is szeretem enni.


2013. június 4., kedd

Tejszínes gombaszósz fokhagymásan, petrezselymesen.....





1 doboz friss csiperke gomba, jól megmosva, darabolva nem túl kicsire és nem vékonyra
1-2 ek. olaj
4-6 gerezd fokhagyma áttörve
só, bors
2-2,5 dl tejszín
1 cs. petrezselyemzöld apróra vágva
reszelt sajt ízlés szerint
makaróni, vagy spagetti, vagy széles metélt, vagy szarvacska tészta - szóval ki mit szeret és kíván, vagy mi van otthon éppen







Nagy fazék sós vizet odatettem a makaróninak forrni, majd 7-8 perc főzés után leszűrtem egy nagy tálba, amibe kevés zsírt raktam, elkevertem.
Ezt még Dédimamától tanultam, hogy a kifőtt bármilyen tésztát, vagy nokedlit, akár édesen-akár sósan készítjük el, mindig diónyi zsírra kell kiszedni leszűrés és öblítés után, a kézzel gyúrt kifőzött tésztát még öblíteni sem kell.
Sokkal ízesebb, finomabb lesz a főtt tészta íze, állaga a zsírtól, és ez így igaz.
Kevés olajon a megtisztított, darabolt, vastagabbra szelt gombát odatettem pirulni, hagytam, hogy teljesen elfője a levét azaz zsírjára sütöttem, akkor törtem hozzá a sok fokhagymát, jól összeforgattam, pirítottam és azután locsoltam meg a bő 2-2,5 dl zsíros tejszínnel.
Sóztam, borsoztam, meghintettem a rengeteg petrezselyemmel és összeforraltam.
Tálaláskor a forró makarónira szedtem a gombaszószt és bőven hintettem rá reszelt sajtot.
Finom, egyszerű, ízes ebéd volt.