a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. június 5., csütörtök

Lecsó... az utolsó üveggel még tavalyról....


 

... na ez is elfogyott, az utolsó üveg lecsóm, nem baj nemsoká itt a friss, bár jó ez a módszer, ahogy eltettem tavaly, mert olyan volt ma is, mintha frisset ettünk volna.
Paradicsomlé is már csak 1 üveggel van, úgy tervezem, hogy nem főzöm meg se levesnek, se töltött paprikának, hanem megiszom, csak úgy az üvegből.
Idén is elteszek jó pár üveggel, lecsót is, paradicsomlét is, ugyanígy ahogy ezeket, mert nagyon finom.
A lecsóhoz csak hagymát dinsztelek két jókora fejjel, apróra vágva és öntöm hozzá az üveg lecsót, összefőzöm negyedóra-húsz perc alatt, a végén megy bele a karikázott debreceni vagy virsli, mikor hogy, öt percre és kész.
Mert csak félig főtten teszem el üvegekbe, hogy ilyenkor amikor enni akarjuk, még főni, puhulnia kelljen a hagymával és ettől tényleg olyan, mint a frissen készített.
Most tarhonyával ettük - én ezzel szeretem a legjobban - de szoktam rizzsel is, vagy apró nokedlit is szaggatni mellé, vagy tojással sütöm össze, de magában is jó friss, puha kenyérrel, sőt... sőt... sőt... tunkolni vele a levét... hmmmm





2 megjegyzés:

  1. Nekem is van még négy üveggel, és én is natúr teszem el, félig főzve. Esszük nokedlivel, - elsősorban - de rizzsel, tojással is. Még tarhonyával nem próbáltam, na de...
    Szóval tényleg olyan mint a frissen készített.

    VálaszTörlés
  2. nagyon érdemes eltenni annyi szent:-))))

    VálaszTörlés