a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 4., csütörtök

A levesbetét.... sajtgombóc... tárkonyos, tejszínes ragulevesben...



...még tart a festés, de a ház nagyja készen van, már csak a nappali van hátra, és akkor jöhet a nagytakarítás... elegem van, őrületes a rumli, az ide-oda pakolás, szegény cicukáim és Fali sem értik, hogy mi van, mi ez a káosz, időnként tüsszögnek a portól, bár minden ablak tárva-nyitva, pont ezért.
Szerencsére az idő is megjavult, kellemes meleg van, süt a nap... vajon meddig....
Főzni legalább tudok nyugodtan, ezért is készült ez a nagyon finom leves a különleges betéttel....


Tárkonyos tejszínes raguleves sajtgombócokkal

1/2 kg sovány sertéscomb kis kockákra darabolva
1 nagy fej vöröshagyma kis kockákra
2 sárgarépa karikázva
2 fehérrépa karikázva
1 cikk kelkáposzta
1 kis darab zeller kis kockákra
1 karalábé kis kockákra
1 ek. zsír
tárkony
lestyán
1 ek. ételízesítő azaz vegeta
só, bors
tejszín

Lepirítottam a húst kevés zsiradékon, majd ment hozzá a zöldség meg a vöröshagyma, amikor kellően összedinsztelődtek felengedtem annyi vízzel amennyi levest szerettem volna készíteni - jó sokat - hozzátettem a fűszereket, sóztam, borsoztam és puhára főztem.
Közben elkészítettem a sajtgombócot.



Sajtgombóc... a levesbetét
/az ötlet a netről van, de nem tudom honnan, kitől, ezért elnézést kérek, hogy nem tudom ide kiírni/

10 dkg reszelt sajt, bármilyen lehet, ki mit szeret, én trappistát reszeltem
5 dkg liszt
1 tojás
só, bors

A hozzávalókat összedolgoztam, majd amikor a leves majdnem kész volt, teáskanálnyi adagot vizes kézzel meggömbölyítettem és ment a levesbe, amikor az összes benne volt akkor öntöttem hozzá bőven a tejszínt is, amitől jó krémes lett az egész.
Kb. még 10 percet összefőztem és kész is volt.
Nagyon finom lett, ez a levesbetét illik minden zöldséges leveshez és nemcsak tejszíneshez, hanem pirospaprikáshoz is, szerintem.





2 megjegyzés: