a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. október 3., péntek

Somogyi galuska...




Isteni finom ebéd egy hatalmas adag salátával, fejessel is meg uborkasalátával is.
A saláták a szokásos ecetes-cukros lével elkészítve.
Rengeteget tudok enni belőle, mert az az igazi magyaros ízű étel, ami az én paraszti gyomromnak különösen kedves.
A sztrapacskát talán nem, de a tojásos nokedlit úgy veri kenterbe, hogy ihaj.

Részletes recept leírás  itt






4 megjegyzés:

  1. A tegnap azt fontolgattam hogy a hétvégén csinálok egy jó csirkepaprikást és hozzá nokedlit , de nem nokedliszaggatóval , hanem deszkáról szaggatva , mint a galuskát , mert gusztusom támadt ahhoz a jóféle , régi nokedlihez amit még késsel szaggattak , vagy kanállal , de akkor már galuskának hívták ! És akkor mit ad Isten , hát mit látok ma ? ; Bejött ! ; itt van a somogyi galuska ! Ahogy így elnézem ez az étel rokona lehet az erdélyi hagymatokánynak , csak azt nem galuskával hanem puliszkával eszik , de talán mégse ,inkább csak unokatestvére , mert itt a hangsúly a galuskán van és nem a hagymán és persze a saláta is egy fontos kellék !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez valami isteni étel, én nagyon szeretem magában is, de pörköltek, tokányok mellé is csúcs. Ahol a recept részletesen le van írva, na ott késsel szaggattam deszkáról legelőször, itt a mainál nokedli szaggatóval, mindkettő módszerrel nagyon finom, nagyon krémes, ötvenszer jobb, mint a tojásos nokedli, amit egyébként szintén szeretek és általában hagymát is dinsztelek alá, mert nekem valahogy úgy jobb, mint magában:-))))

      Törlés
  2. Ez finom lehet én is sokféle galuskás ételt szeretek és készítek is. A tojásos galuskát pl. én is csak liszt, tojás, só
    hozzáadásával készítem és még pépesre nyomkodott fokhagyma is kerül bele. Imádom az uborkasalátát is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg hagymát dinsztelek a tojásos nokedli alá, de majd kipróbálom fokhagymásan is, csak magában, azaz csak tojásosan valahogy már ízetlen nekem, persze sok salátával jobb:-)))

      Törlés