a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2015. március 26., csütörtök

Fasírt minden mennyiségben... és már megint


Újabban megőrülök a fasírtért, régen ez nem így volt, sőt kifejezetten nem szerettem, nehéznek találta a gyomrom, nem is nagyon ettem.
Manapság valami megváltozott bennem és egyre jobban szeretem és kívánom, egyre sűrűbben készítem, mert folyton eszembe jut, mert nagyon szeretjük és az egyik legváltozatosabb, legjobban kihasználható étel, mert önmagában salátákkal, savanyúságokkal, és /vagy változatosan variálható krumpli-rizsköretekkel kitűnő, de főzelékekhez feltétnek sem utolsó.
Szeretem egyben sütve főtt tojással is, becsületes nevén: stefánia vagdalt.



A gombócos fasírt...
Részletes  recept  itt







... kitűnő feltét pl. a zöldborsófőzelékhez... de sorolhatnám a többit is, mert mindhez finom


4 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem a fasírtot , minden formájában , még a kenyeres is meg a krumplifasírt is , de különösen szeretem a szaftos fasírtot és az olasz húsgombócokat paradicsomosan ! Ilyenkor mindig az LGT jut eszembe hogy , aszongya hogy : " Londonban tortát reggeliztünk de jobban esett volna egy fasirt .... "

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A krumplisat még majd ki kell próbálnom, soha nem ettem úgy eddig. Nálunk is különben minden formája és íze kedvelt a darálthús elkészítésének. Ami meg az LGT-t illeti, mivel baromian édesszájú is vagyok, nekem jöhet ez is, az is reggelire, szóval a tortareggeli ellen sincs kifogásom, pláne nem egy jó kis uborkás-fasírtos szendvics ellen, mondjuk egymás után:-))))

      Törlés
  2. Így van ahogy írod, nekünk is jöhet minden mennyiségben és formában. És jön is, mert én is gyakran készítem. Esszük kenyérrel uborka hozzá, feltétként különböző főzelékekhez, rizshez, burgonyához stb. Nagyon guszta amit betettél, most megkívántam.

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy gusztust csináltam nektek:-)))

    VálaszTörlés