a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2015. szeptember 3., csütörtök

Csak egy ötlet... húsgombócos paradicsomos káposzta... és jóMi nagyon szeretjük a paradicsomos káposztát, télen-nyáron gyakran készítem ilyen-olyan feltétekkel, de van, hogy csak úgy üresen esszük például nyári nagymelegben, amikor amúgy sem kíván az ember sokat.
Nos, most azt találtam ki, hogy milyen lehet húsgombócokkal, szerettem volna kiadósabbra készíteni ezt az egyszerű kis főzeléket, így megspórolom a feltétet egyben, ugyanis nincs mindig kedvem pancsolgatni a konyhában, sokszor próbálok mindent a végtelenségig leegyszerűsíteni, ha lehet.
Nagyon finom lett.

A fél kg darálthúst a szokott módon vöröshagymakockákkal, két marék rizzsel, 1 tojással, sóval, őrölt borssal összegyúrtam, gombócoztam, közben fél fazéknyi paradicsomlét /kb 1 liter/ kevés vízzel keverve odatettem forralni, szórtam bele köménymagot, egy másik vöröshagymát felkockázva, sóztam és amikor felforrt óvatosan beleeresztettem a húsgombócokat, hagytam főni.
Megtisztítottam fél fej káposztát a külső leveleitől, felcsíkoztam majd a csíkokat nagyobb kockákra metéltem és hozzáadtam a húsgombócokhoz, együtt főztem tovább, de nem hagyom szétfőni, amikor már a káposzta is roppanósan puha, rántást készítek azaz kevés olajon lisztet pirítok és besűrítem vele a főzeléket.
Ennyi és nagyon finom így is, máskor is fogom ilyen kiadósra főzni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése