a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2015. október 28., szerda

Felháborító baromságok a hírekben...

Fel vagyok háborodva. Mélységesen.
Az ilyen hírektől, amivel már megint terelik a figyelmet az igazán fontos dolgokról.
Szerintem ugyanis mindent kell enni a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében, MÉRTÉKKEL MINDENT !!!
A hangsúly a mértéken van.
Még hogy rákkeltő és életveszélyes enni a vörös húsokat és húskészítményeket !!!
Már mindent kikiálltottak a leghalálosabb ellenségnek és ennek pont az ellenkezőjét is, ugyanarról a termékről, emlékezzetek a vaj kontra margarin ügyre, mikor melyik lobby érdeke érvényesül jobban.
Fogalmam nincs kik és miért akarnák tönkrevágni a sertés és marhatenyésztőket, holott mióta a világ világ, itt Magyarországon ezek voltak a főbb húsételeink, a bárány-birka, kecske, és mindenféle szárnyasok mellett.
Ami a húsokat érinti, abban pedig csak egy nagyon fontos dologra kéne odafigyelni: a húskészítményeket pl. virsli, szafaládé, krinolin, debreceni és a többit jó minőségű HÚSBÓL !!! kéne elkészíteni és nem szójából meg adalékanyagokból, a füstölt árukat pedig, úgymint csülök, szalonna, sonka a hagyományos régi, jól bevált tartósítással, azaz hetekig sóban/fűszerekben forgatva, majd hagyományosan füstölve kéne elkészíteni !!!,
nem pedig szörnyűséges "gyorspácokkal" beinjekciózva azonnal eladni, mert ezzel van a nagyobb és azonnali haszon.
Nos az ilyeneket valóban nem szabad megvenni, mert megbetegszünk, kutakodni kell olyan helyek után, ahol a régi szisztéma szerint dolgozzák fel az állatokat.
Ahol már az állatok felvásárlási helye is ellenőrzött.
Akkor semmi bajunk nem lesz a húsokkal és a belőle készített mindenféle finomsággal.
Életkoromnál fogva én még emlékszem azokra az időkre, amikor a párizsi a vajas zsömlében mennyei finom volt.
A sok szegény ember viszont nem tudja megvenni a drágább ámde jobb és egészségesebb ételt, nekik marad ez a sok szemét.
Kérdezem, szerintetek mi van abban a virsliben aminek kilója !!!! 400-600 Ft ????? Belegondolni sem merek.


Ki akarna lemondani a friss még langymeleg töpörtyűről, én biztosan nem, vagy a Dédi féle krumplikásáról, amit annyira de annyira szeretünk.

Krumplikása





2 megjegyzés:

  1. Az a meggyőződésem hogy oda jutottunk hogy manapság már csak egymásnak hihetünk , mert a média az össze - vissza hadovál mindenféle lobbi érdekek szerint , hogy a gyógyszergyártókról már ne is beszéljünk meg ott vannak még az állatvédőbőrbe bujt profi diverzánsok - lásd a libamáj skandalumot - és az utóbbi időkben pedig mindenről az ellenkezője derült ki - ennyit az orvosokról és a dietetikusokról - lásd a tojás , a vaj , a margarin és a finomított olajok stb . esetét !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már jó ideje nem figyelek ezekre a baromságokra, vajjal esszük a kenyerünket és nem margarinnal, ha az étel megkívánja disznózsírral főzök vagy vajjal és csak olykor-olykor olajjal, és mindenféle húst eszünk, mert mindegyiket szeretjük. Tőlem mondhatnak akármit a tojás-koleszterin tébolyról is, mi tojást is eszünk amikor megkívánjuk és akkor nem is keveset, meg sok zöldséget és gyümölcsöt, aminek épp a szezonja van. Igyekszem olyan helyekről beszerezni - kistermelőktől itt a környéken - amikről tudom hogy minőségi. Szóval csak azt akarom mondani, amit fentebb is leírtam, hogy mindent kell enni, MÉRTÉKKEL. Kizárt, hogy ettől legyen komolyabb bajunk. A sok adalékanyagos szart nem szabad megvenni, a ki tudja honnan, a világ mely részéről behozott cuccokat sem, lehetőleg nem szabad stresszelni sem, mert a stressz jobban öl, mint a táplálék, az biztos. Persze nem könnyű a mai világban nem idegeskedni, mert amerre nézel mindenütt a baj, a szegénység, a nélkülözés. Egy munkanélküli, sok gyereket nevelő család hogy tudna minőségi, drága élelmiszert megvenni, amikor zsíroskenyérre, meg krumplira se telik hó végén. Szóval a mai Magyarország nem egy kánaán a benne élők részére, nagyon nehéz az élet, főleg vidéken, főleg Kelet-Magyarországon, és a felső vezetés nem is törekszik ennek javítására. Nagyon felháborít.

      Törlés