a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2015. november 6., péntek

Kínai csirkemellfalatok szezámos mázas bundában...

Előre bocsátom, hogy nem vagyok a kínai konyha rajongója,
/sőt egyiké sem, na jó talán az olaszé, de ott se mindent, én menthetetlenül a magyar konyha rajongója vagyok/,
összesen négy ételüket szeretem megenni bármikor, a csípős-savanyú levesüket, amiben ugyan nem tudom mik vannak, lehet, hogy jobb is, de nagyon finom, még soha sehol nem ettem rosszat belőle, a jó étteremtől a kis büféig mindenhol istenit főznek, a tavaszi tekercset, ami jöhet darálthússal is és csak zöldségesen is, a zöldséges tésztájukat, ami végtelenül egyszerű, mert csak fokhagyma, sárgarépa és káposztacsíkok vannak a spagettin kívül, meg szójaszósz, és ezt, a csípős, édes-szezámos, mázas csirkefalatkájukat, és ebben ki is merül nálam a kínai konyha.
Biztos van még nagyon sok finom fogásuk, nem kétlem, bezzeg a férjem, ő nagy kínais, hetente többször is ebédel kínaiban, izgultam is mit fog szólni ehhez a kísérletemhez... és... láss csodát... ízlett neki, azt mondta pont olyan, mint az eredeti...
És tényleg jó volt.
Sőt azt kell mondjam a hús állaga, frissessége, forrósága, a bunda ropogóssága miatt még jobb is, mint az eredeti, mert a kínai éttermekben, falatozókban, büfékben, ott áll jó darabig mire kiosztják.
A receptet láttam a Kifőztük.hu receptjei között is, de kering a neten is.


Hozzávalók 2 személyre:
1 egész csirkemellfilé kb. 2x2 cm-es kockákra darabolva

Bunda:
20 dkg finomliszt
1 ek. sütőpor
1 tk. étkezési keményítő
1 tk. só
1 ek. étolaj
1 db nagyobb tojás
kb. 2-3 ek. hideg víz

Máz: 
4 ek. 10%-os ecet
4 ek. cukor
4 ek. méz /semleges ízű/
2 ek. étolaj
1 tk. erős-pista vagy csípős piros-arany
3-4 ek. szezámmag

Először is a húst kockáztam fel, majd a mázat készítettem el, mert az félretéve hűlhet addig, míg a hús is elkészül.
Kislábasban összekevertem mindent, majd tűzön összeforraltam, de forrás után már csak pár pillanatig és máris vettem le, félretettem addig míg minden csirkemellfalatka kisült, majd akkor rácsorgattam a tálban lévő összes bundás húskockára, óvatosan összeforgattam, hogy mindegyiket érje a máz mindenhol.


A bundához szintén mindent jól össze kell keverni, simára, egyneműre, a vízzel nagyon óvatosan bánjunk, kanalanként elkeverve hozzáadni, ugyanis sűrű masszának kell lennie, a palacsintatésztától jóval sűrűbbnek, különben lefolyik a bunda és akkor az hogy nézne már ki.
Olajat forrósítottam, majd részletekben beleforgatva a masszába a húskockákat /egy jó kis húscsipesszel oldottam meg a forgatást/, az olajban aranybarnára sütöttem minden oldalát, kiszedve lecsepegtetve tálba halmoztam. Jött a következő adag.
Azért kell részletekben kisütni, mert ha sokat teszünk egyszerre bele összeragadnak.
Mikor már mindegyik tálban volt akkor csorgattam rá a mázat és forgattam össze.

Rizzsel szokták tálalni, de szerintem jó hozzá a krumplipüré, a sültkrumpli, vagy csak egy nagy tál saláta, bármilyen.
Annyira finom, hogy innentől kezdve sűrűn szerepel majd nálunk.



2 megjegyzés:

  1. A kínaiban még sosem kóstoltam meg a szezámos csirkét, de - mivel már tudom, hogyan készül - ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk nagy kedvencünk és annyira egyszerű és gyors az elkészítési módja, hogy hihetetlen, nem is gondoltam volna, ízleni fog meglátod Roza :-)

      Törlés