a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2018. február 5., hétfő

Belecsaptam a lecsóba... előfizettem helybeli ebédre... 1.nap

Előrebocsátom szívesen főzök, szívesen sütök, bár 1 főre marhanehéz eltalálni, hogy ne akkora legyen az adag, hogy 3 napig kelljen enni, ha esik, ha fúj. Három nap után még a legnagyobb kedvenc is dögunalmas és rengeteget veszít kedvenc mivoltából. Meg észrevettem, egyedül az ételek sem ízlenek annyira, mintha társaságban eszünk. A legfinomabbak, a legnagyobb kedvencek sem.
Na ezek voltak az előzmények, meg az, hogy idővel jön a második műtét is, és de jó lesz, ha nem a gyerekemet kell ráncigálni, hogy hozzon naponta ebédet, miközben dolgozik... stb. - nem mintha nem szívesen csinálta volna az első műtét után, erről szó nincs, tökéletesen ellátott.
Igy tehát belecsaptam a lecsóba, azaz hirtelen felindulásból előfizettem ebédre itt helyben, amit minden nap kiszállít nekem heti váltásban két szimpatikus középkorú hölgy.
Házias a konyha állítólag, itt a környéken ezt eszik az óvodában, az iskolában és a önkormányzati dolgozók is, gondoltam mit veszíthetek, legfeljebb, ha nagyon borzasztó és nem ízlik, akkor lemondom.
Rögtön beszerzett a nagyobbik gyerekem 2 garnitúra ételhordót, de nem ám azt a fapadosat, amit annyit lehet itt-ott látni, nem, henem dizájnosat, nagyon tetszetős, mutatom is:
Elhatároztam, hogy ezentúl napi szinten bemutatom milyen ebédet kapok nap mint nap és elmondom mi a véleményem róla.
Na és akkor mától elindult a kiszállítás, őszintén minden rosszra el voltam készülve, de komolyan, mindenki mesélt a saját rossz tapasztalatáról, már teljesen elbizonytalanodtam az egésztől, sőt a biztonság kedvéért a hűtőben ott áll egy kis fazék isteni finom zöldbabfőzelék, ha netán éhkoppon maradnék, szóval fel voltam-vagyok készülve tényleg minden rosszra.
Ehhez képest kellemes meglepetésben lett részem.
1.napi menü: Raguleves tejfölösen zöldségesen, Nudli prézlisen lekvárosan, 1 db alma,
... itt a levesnek már csak a vége látható, itt kaptam észbe, hogy kéne fotózni és posztot írni
Ehhez képest leesett az állam, amikor nagy óvatosan megkóstoltam a levest, ami még bőven jó meleg volt, tehát nem kellett melegíteni sem.
Jelentem a leves rendkívül ízletes volt és sűrű, tele volt hússal - nem zsírossal és mócsingossal, hanem színsovánnyal - tele volt zöldségekkel, répákkal, karfiollal, petrezselyemmel és meg volt tejfölözve. Nem kellett bele semmi plusz fűszer, úgy volt finom, ahogy volt. Az utolsó cseppig kikanalaztam
 
... itt meg a nudli a kétféle lekvárral
A második fogás a nudli, ott a baracklekvárt picit kevésnek találtam és így megpúpoztam itthoni meggylekvárral, prézli is bőven volt rajta, nem csak mutatóban, jóízű volt ez is.
Harmadiknak meg egy piros almát kaptam, majd délután eszem meg. Az almáról képet nem csináltam.
Úgy tűnik jónak indul a projekt, bár egy napi adagból messzemenő következtetést még nem lehet levonni, szóval csak nyugtával zárjuk a napot, mindenesetre érdeklődéssel várom a holnapi menüt... :-)

8 megjegyzés:

  1. Egészségedre ezt a finom ebédet! Jól tetted hogy ezt a megoldást választottad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kössz Évi. Muszáj volt, nagyon nehéz 1 főre főzni, annyira keveset semmiből nem tudok készíteni, több napig enni meg dögunalmas, így könnyebb az életem. Már a bevásárlást is házhoz rendelem, már kipróbáltam a Tescot most az Auchantól rendeltem, nagyon jók a tapasztalataim, gyönyörű árut hoznak, minden friss, szóval elégedett vagyok, nincs cipekedés, muszáj könnyítenem az életemen.

      Törlés
  2. Én nem csodálkozok, hogy váltottál a napi főzés-sütés helyett előfizetésesre. Persze tudom, hogy elsősorban az egészségi állapotod és az újabb műtét miatt történt. De az is igaz, hogy még két embernek is - mint mi vagyunk - gondolkodni kell, hogy mit is főzzek vagy süssek, ha nem akarjuk egy hétig enni. Ha pedig egyedül van valaki, akkor ez még nehezebb.
    Mi is gondolkodtunk már előfizetéses étkezésről, volt is egy időszak, amikor először eltört a bal csuklóm és 6 hétig gipszben volt - mert már azóta a jobb csuklóm is volt törött. De nagyon rossz volt az étel, nem bírtuk. De most megint foglalkoztat minket is az előfizetéses étkezés. Aztán persze azon is elgondolkodtunk, hogy legalább a nyersanyagot kérjük házhoz szállítással, mert egyre nehezebb már a bevásárlás is.
    Kíváncsian olvasom, hogy mi lesz a véleményed azokról az ételekről amit kapsz.
    Az ételhordót tényleg dizájnos, még nem láttam ilyet. Úgy látom, hogy jó kis masszív színes műanyag, de legalább nem verődik le róla semmi, mint a zománcosokról - mert nekünk az van.
    Na és ki az aki elviszi minden nap az üres ételhordót oda ahonnan kapod az ételt? Vagy az a két szimpatikus hölgy viszi el a váltás ételhordót? - mert írtad, hogy a lányod kettő garnitúrát vett.
    Jó tesztelést kívánok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan Lívia, muszáj könnyíteni az életemen, és így, hogy nem kell főznöm még több időm van olvasni, filmeket nézni, tegnap is 2 filmet is néztem a youtubról napközben, ez így nagyon klassz és kényelmes,az ételhordó hölgyek meghozzák az ebédet és viszik az üres garnitúrát, másnap csere, ezért kellett a 2 garnitúra, akkor hetente jön a takarítónő is, azzal sincs gondom, a bevásárlást már régen házhoz rendelem, már kipróbáltam a Tescot, most az Auchantól rendeltem, eddig nagyon elégedett vagyok, először is ide hozzák a házamba, gyönyörű árut hoznak, minden friss aminek annak kell lennie, csodaszép húsok, zöldségek stb. Ha valamit nem tudnak a rendelésemből teljesíteni, hoznak ahhoz hasonlót, de nem vagyok köteles átvenni, csak akkor veszem át, ha tetszik és megfelelőnek találom, nincs pénzforgalmazás, mert kártyával kell fizetni, szóval teljesen kényelmes. Szóval nagyon tudom ajánlani nektek is, ti sem vagytok már 20 évesek, meglátod azt fogod bánni, hogy már nem előbb kezdtétek. A lányom Budapesten már nagyon régóta így hozatja a bevásárlását, a nyáron láttam, hogy ez milyen klassz, na ahogy ideköltöztem azóta ez megy. Egyszerűen lehet regisztrálni mindegyiknek az online részén, a rendelés is egyszerű, módosítani is lehet, ha valamit elfelejtettél még hozzá, vagy elvenni, ha túl sok, szóval pofon egyszerű.

      Törlés
    2. ja, és Lívia a lányom "1 eurós" üzletben vette a két garnitúra ételhordót, én is most láttam először ilyet :-)

      Törlés
  3. Jól írod valóban könnyít az életünkön legyen az a főzés vagy a bevásárlás. De itt a II. kerületben még nem találtunk olyan házias, jól főző intézményt. Nálunk a közelben nincs Tesco és Auchan sem csak a CBA és a G-Roby ahonnan lehet házhoz szállítást rendelni. De azért majd megnézem azt is ahonnan te rendelsz, de nem valószínű, hogy ide elhozzák.
    Hol van az az "1 eurós" üzlet ahol a lányod vette ezt a nagyon jópofa ételhordót? - mert a zománcos nehéz is, meg mindig leverik a zománcot ott ahol adják az ételt - ez korábbi tapasztalat.

    VálaszTörlés
  4. A neten kiderül, ha a Tesco vagy Auchan onlinra mész, mert be kell írni a kerületet ahová kérnéd és azonnal kiírja, hogy szállít-e. Kizárt, hogy a II. kerületbe ne szállítsanak, a G-Roby-ról azt hallottam, hogy szintén nagyon jó, egy ismerősöm a Rózsadombon lakik, ezekkel hozat meg mindent és nagyon elégedett az árukkal.
    A lányom Békásmegyeren vette az ételhordót, ott van egy 1 eurós üzlet, a hegyek felőli oldalon, rögtön a Csillaghegy melletti részen.
    /Jé, zománcost én nem is láttam még sehol, még gyártják ???/

    VálaszTörlés
  5. Köszi az információt, majd megnézem az interneten. Valóban jó a G-Roby mi napi szinten vásárolunk náluk, de majd hozatok is.
    Békásmegyert és az egész Szentendrére vezető útvonalat ismerem, hiszen fiatal lányként 10 évig laktunk Pomázon - tudod írtam erről már neked. A mai napig is járunk ezen az útvonalon, mert a férjem nővére Rómaifűrdőn van az idősek otthonában és gyakran látogatjuk az egyszem unokájával, ő visz bennünket kocsival, mert a lánya 62 éves korában meghalt 2016-ban. Nincs már senkije csak az unokája és mi.
    A fehér zománcos ételhordónk már nagyon régi, talán a 80-as években vettük. Azt nem tudom, hogy még gyártják-e?

    VálaszTörlés