a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2018. május 4., péntek

218 éve nem volt ilyen meleg...

Az elmúlt 218 év legmelegebb áprilisán vagyunk túl a környező országok jelentése szerint - mondta el Tóth Tamás meteorológus.

kép  Kifőztük.hu
Az elmúlt 218 év legmelegebb áprilisa volt a mostani
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint áprilisban az országos átlaghőmérséklet 16 fok körül alakult, ami még májusban is magasnak számítana - tette hozzá Tóth Tamás meteorológus.
218 éve nem volt ilyen meleg, időjárás hőmérséklet melegrekord tavasz hőség április
218 éve nem volt ilyen meleg

Tóth Tamás elmondta, az egész áprilisra jellemző szokatlan meleget a tartós déli áramlás okozta.

Sorra dőlnek a melegrekordok is

2018. április 29-én megdőlt az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Mint írták: az eddigi április 29-ei rekord 17,4 Celsius-fok volt, amelyet 1966-ban mértek Budapest Országút és Eger állomásokon. Most ennél több mint egy fokkal melegebb volt Sándorfalván, ahol mindössze 18,7 fokig hűlt le a levegő.
Ezután napközben megdőlt a melegrekord is vasárnap, amikor 31 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek. Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-nek elmondta: mostanáig 30,6 Celsius-fok volt az április 29-ei legmagasabb maximumhőmérsékleti rekord, amelyet Győrben és Nyíregyházán rögzítettek 2012-ben. Most több helyen is melegebb volt ennél, a maximumot: 31,4 fokot Kelebián és Sátorhelyen mérték
kép a netről
Valószínű, hogy a május is hasonlóan meleg lesz, mindenki nagyon vigyázzon magára, főleg az idősek és betegek a déli legmelegebb órákban ne tartózkodjanak a szabadban, ha nem muszáj, és nagyon sok folyadékot kell fogyasztani. A gyerekekre is fokozottabban vigyázzunk !!!!
kép a netről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése