a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 10 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 6 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 7 éves

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 25., csütörtök

Könnyű krémes keksz....sütés nélkül




Ez egy nagyon kellemes, finom, könnyű nyári desszert Flórától, az Izek és élmények blog tulajdonosától.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, csak egy bibije van, frissen és azonnal nem fogyasztható, egy éjre hűtőbe kell tenni, hogy a keksz megpuhuljon a krémektől.
Érdemes volt megcsinálni és szépen kivárni, mert nagyon finom.

1/2 kg háztartási keksz
1 liter  20%-os tejföl, 2x 0,5 literré venni
20 dkg cukor
2-3 citrom reszelt héja
4 vaníliarúd kikapart magja
3 ek. jó minőségű kakaópor

A nagy doboz tejfölt kettőbe vettem, két külön tálba, mivel 900 gr-os volt így elfeleztem hozzá egy 125 gr-os mascarponét is, biztos ami biztos.
Mindegyik adaghoz öntöttem/szórtam  10-10 dkg cukrot, 2-2 vanília kikapart magját.
Az egyik adaghoz - ez lett a fehér krém - adtam a rengeteg citromhéjat.
A másikhoz - értelemszerűen ez lett a csokis krém - a 3 ek. kakaóport.
Mindegyik krémadagot robottal teljesen simára, habos krémszerűre kavartam, először a fehéret, mivel így nem kellett elmosni, utána a csokisat.
Egy nagy sütőtál alját kiraktam a kekszlapocskákkal, kicsit szkeptikus voltam, mivel a háztartási keksz nagyon kemény, ropogós, hogy lesz ez puha, de így lett.
Erre jött a fehér krém fele, majd megint kekszlapocskák, a második réteg, majd erre a csokis krém fele és megint kekszlapocskák, a harmadik réteg. Erre rácsorgattam mindkét krémet, ami csak maradt és egy villával márványosítottam.
Legközelebb erre a rétegre olvasztott csokoládéréteget fogok csorgatni, lezárásképpen, azt hiszem elbírja, ez csak utólag jutott az eszembe.
Fóliával beburkoltam és ment a hűtőbe 1 éjre.
Nagyon finom, vaníliás, citromos, csokis ízű, jó hideg, és láss csodát a keksz teljesen puha és homogén egységgé vált a krémekkel minden rétegnél.
Ja, és kb. fél óra volt cakk-pakk az elkészítése, ami ebben a melegben nem semmi.
Akár piskótát is lehetne ezekkel a krémekkel tölteni.








12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Az előbb néztem Biankánál Ő is ezt csinálta meg. Valóban ebben a nagy melegben ezt a legcélszerűbb csinálni, biztos nagyon finom is !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett, ilyen melegre való sütemény.

    VálaszTörlés
  3. Ez a keksz mindenkinek nagyon megtetszett. Olyan guszta nálad is. Most már el kell készítsem. :)))

    VálaszTörlés
  4. Lányok, igen, nagyon finom gyors és könnyű:-))))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett!

    Úgy látszik sokunknak megtetszett ez recept, több lánynál is láttam egy hét leforgása alatt. Most már én is el kell készítsem :)

    VálaszTörlés
  6. De jól néz ki! És milyen egyszerű. Nekem való. :))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta lett:) Már a harmadik blogon találkozom vele és már én is kinéztem magamnak Flóránál:)

    VálaszTörlés
  8. Anikó, ez annyira guszta és jól hangzik, hogy ha tehetném, azonnal kipróbálnám:))) De sajnos, még várnom kell egy kicsit vele. Ha lesz képem hozzá, biztosan meg fog érni egy bejegyzést nálam is!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta! Biztosan nagyon finom is! Hamarosan kipróbálom!

    VálaszTörlés
  10. Ó, tejfölkrémes! Jöhet, jöhet!!

    VálaszTörlés
  11. Lányok, érdemes elkészíteni finom nagyon, én is látom mindenki ráugrott, mert egyszerű, gyors, könnyű és fiiiiiinom:-))))))

    VálaszTörlés